Cumpărarea unei trambuline este o modalitate excelentă de a menține familia activă și de a vă distra nesfârșit. Nu suntem niciodată prea bătrâni pentru o trambulină. Cu toate acestea, există o serie de lucruri de luat în considerare atunci când alegeți o nouă trambulină.

Gândiți-vă la diferite forme, dimensiuni sau la numeroasele caracteristici de siguranță pe care o trambulină ar trebui să le includă. Multe dintre trambulinele de astăzi sunt, de asemenea, concepute pentru a completa designul grădinii dvs., ceea ce înseamnă că puteți alege dintr-o varietate de caracteristici și stiluri.

FORMELE TRAMBULINELOR

Trambuline rotunde

Trambulina tradițională are o formă rotundă. 

Cea mai mică trambulină rotundă, de exterior, are de obicei până la 2 metri în diametru, cu suficient spațiu pentru doi copii mici sau un adult. Dimensiunile mai mari ajung la un diametru de până la 5 metri și sunt potrivite pentru un număr mai mare de persoane.

Avantajele trambulinei rotunde:

 • Cea mai comună și îndrăgită formă.
 • Multe stiluri la prețuri accesibile.
 • Ușor de închis și cu plasă de siguranță pentru protejarea copiilor/adulților.
 • Distribuie greutatea uniform pe toate arcurile, astfel încât o parte să nu se uzeze mai repede decât cealaltă.

Dezavantajele trambulinei rotunde:

 • Forma rotundă tinde să împingă jumperii spre centru, deoarece aici suprafața se scufundă cel mai mult. Dacă sar mai multe persoane, asata poate cauza coliziuni și răni periculoase.
 • Spațiu insuficient pentru tot felul de sărituri cu trucuri.
 • Este ideală pentru o singură persoană, maxim două..

Trambulina în formă de dreptunghi

Deși suntem în mare parte familiarizați cu trambulinele rotunde, primele trambuline au fost dreptunghiulare. Această formă este folosită și în competiții și gimnastică.

Avantajele trambulinei dreptunghiulare, sau pătrate:

 • Forma le permite oamenilor să rămână pe loc atunci când sar.
 • Forța fiecărei sărituri nu este distribuită uniform, ceea ce permite un control mai bun al impactului decât pe o trambulină rotundă.

Dezavantajele trambulinei dreptunghiulare, sau pătrate:

 • O parte se poate uza sau se poate întinde mai repede decât cealaltă.
 • Este nevoie de rame mai mari și mai grele pentru a ține în siguranță trambulina.
 • Mai solicitant de configurat, mutat și amplasat.

Luați în considerare spațiul pentru trambulină

Înainte de a alege stilul dorit de trambulină, luați în considerare forma și dimensiunea zonei în care aceasta va fi amplasată. Dacă o așezați în curte, sau pe gazon, vă recomandăm ca spațiul din jurul diametrului trambulinei, să fie de minim 60 cm. Nu ar trebui să existe pietre, plante sau alte obstacole pe sol. Acest lucru va crește siguranța în cazul căderii de pe trambulină.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că există suficient spațiu deasupra trambulinei. Cea mai bună regulă este să ai cel puțin 5 metri de spațiu liber deasupra capului tău. Nu ar trebui să existe ramuri sau proeminențe de acoperiș deasupra trambulinei.

Alegeți dimensiunea corectă

Dimensiunea trambulinei dvs nu ar trebui să fie determinată doar de cantitatea de spațiu fizic disponibil. Doar pentru că aveți o curte larg deschisă, cu mult spațiu, nu înseamnă că aveți nevoie de o trambulină de dimensiuni olimpice.

Cine o va folosi?

Vârsta, înălțimea, greutatea și capacitatea atletică a persoanelor care folosesc trambulina ar trebui să afecteze dimensiunea trambulinei pe care o luați în considerare.

Dacă achiziționați trambulina pentru copiii dvs, este suficientă o dimensiune mai mică. Dar amintiți-vă că copiii dvs. vor crește - așa că, dacă intenționați să vă păstrați trambulină ani de zile, luați în considerare o dimensiune mai mare.

Câte persoane vor utiliza trambulina?

Dacă trambulina va fi folosită în mod regulat, de un număr mare de persoane, nici măcar nu va gândiți la dimensiuni mici. Oferiți-le suficient spațiu, pentru a sări fără să se ciocnească unul de celălalt.

Cât spațiu aveți în curte?

Spațiul fizic este principalul factor determinant pentru dimensiunea și forma trambulinei. Amintiți-vă că doriți cât mai mult spațiu liber în jurul, sub și deasupra trambulinei pentru a preveni rănirea.

Unde să amplasați trambulina?

Nu puteți plasa trambulina oriunde doriți. Există anumite cerințe pentru a crește siguranța și a preveni mișcarea liberă, răsturnarea sau deteriorarea trambulinei dumneavoastră.

Baza trebuie să fie perfect nivelată sub cadru – nu o așezați în pantă. Ar trebui să existe teren moale sub trambulină, în care picioarele trambulinei se vor ancora în mod natural.

Dacă vă hotărâți să săriți și noaptea, alegeți și un sistem de iluminare – dar nu îl așezați niciodată chiar deasupra trambulinei.

Factori importanți de selecție, pe scurt

 1. Forma: Care formă se potrivește cel mai bine spațiului dvs exterior? Ce forme nu vă interesează în funcție de dimensiune, factori de siguranță sau preț?
 2. Dimensiune: Care sunt dimensiunile minime și maxime care se vor potrivi în grădina dvs?
 3. Limita de greutate: Care este limita minimă de greutate a trambulinei de care aveți nevoie, pentru a susține greutatea totală a persoanelor care o vor folosi?
 4. Cadru: Luați în considerare designul cadrului, greutatea și materialul. Vreți să fiți sigur că cadrul este rezistent, pentru a rezista mult timp, mai ales dacă trambulina va fi folosită mult.
 5. Arcuri: Majoritatea trambulinelor au arcuri din oțel pentru a conecta plasa la cadru. Cu toate acestea, puteți cumpăra și trambuline fără arcuri.
 6. Plase de protecție: O plasă de siguranță pentru trambulină nu este necesară, dar este cu siguranță o idee bună să adăugați una la orice trambulină ridicată. Toate trambulinele comercializate de noi au plasa de siguranță încorporată – trebuie doar să alegeți – aveți nevoie de plasă de protecție exterioară sau interioară?
 7. Covoraș pentru sărituri: Dacă știți că veți folosi trambulina des, sau locuiți într-o zonă cu condiții meteorologice schimbătoare (cald și rece, ploaie, sau zăpadă), gândiți-vă la un covoraș de sărituri de înaltă calitate. Atenție la numărul de ochiuri de pe covoraș, acordați prioritate celor „impermeabile”!
 8. Elemente de siguranță: Alte caracteristici de siguranță includ scări pentru trambulină sau o închidere a intrării.

Copiii se vor distra foarte mult pe trambulină, nu doar singuri, ci și cu prietenii lor, și chiar își vor consuma energia. La noi puteți găsi trambuline sigure de grădină, la prețuri foarte mici și credeți-ne, că întreaga familie se va îndrăgosti în cele din urmă de ele.

Nici un articol