Sistemul de frânare a vehiculului, asigură siguranța șoferului și a pasagerilor. Dar uneori acordăm mai multă atenție întreținerii caroseriei, decât a frânelor. Prin îngrijirea corectă a sistemului de frânare, veți obține senzația maximă de siguranță în timpul conducerii, prelungind astfel durata de viață a frânelor și a altor piese și, nu în ultimul rând, vă veți bucura mult mai mult de experiența șofatului.

Truse prese etrieri frâne

Trusele cu presă etrieri frâne, sunt folosite pentru a scoate (împinge) pistoanele din cilindrii sistemului de frânare. Sunt necesare pentru repararea vehiculelor cu frâne cu disc. Le veți aprecia mai ales la schimbarea plăcuțelor de frână, a pistoanelor și la reglarea etrierului de frână. Cu ajutorul acestora, puteți împinge, sau roti pistoanele de frână, după cum este necesar. trusele sunt ideale pentru atelier, service auto, dar și pentru garajul fiecărui pasionat.

Astfel de seturi constau în principal din șuruburi și adaptoare, pentru un anumit tip de mașină. Trusele mai profesionale, includ, de exemplu un recipient pentru lubrifiant, sau chei imbus necesare. În oferta noastră puteți găsi truse de bază de 12 piese, precum și truse profesionale care conțin 36 de piese, potrivite pentru majoritatea modelelor de mașini.

Truse de bercluit 

Acestea sunt instrumente și preparate utilizate pentru producția de fitinguri pentru țevi de frână în timpul înlocuirii, sau reparației conductelor de frână. Acestea asigură o presare ușoară și mai ales de înaltă calitate, a suprafeței de la capătul frânei, ambreiajului, sau tubului hidraulic, fără deteriorare. Avantajul este că puteți folosi unealta direct pe vehicul, fără a fi nevoie să demontați tubul. Procedura de presare este foarte simplă, doar alegeți adaptorul potrivit, prindeți tubul în falca potrivită și apăsați capătul strângând firul și apăsând presa. 

Aerisirea și schimbarea lichidului de frână

Aerisirea frânelor se face după schimbarea lichidului de frână, a pistoanelor de frână, a cilindrului, sau a inelelor distanțiere. Chiar și în cazul lipsei lichidului de frână, aerul nedorit este aspirat în sistemul de frânare. Pentru schimbarea lichidului de frână, sau în caz de aerisire a sistemului de frână, se folosesc preparate speciale, formate din două recipiente. Primul servește pentru completarea cu lichid de frână nou, al doilea este conectat la aer comprimat și folosește o acționare pneumatică pentru a împinge aerul și lichidul vechi. 

Durata de viață a sistemului de frânare

Cea mai bună modalitate de a prelungi durata de viață a sistemului de frânare este să conduci lin și cu o distanță suficientă față de alte mașini, să folosești puterea de frânare a motorului și să ai grijă de întreținerea acestora din când în când. 


Pentru a curăța suprafețele de frânare numai produse destinate acestui scop. Îndepărtând murdăria, sau grăsimea de pe discurile de frână, eliminați sunetul neplăcut la frânare și îmbunătățiți efectul de frânare. Utilizați numai produse de curățare speciale pentru frânare pentru a curăța sistemul de frânare. Dacă mașina este parcată mai mult timp, pe discuri se poate forma rugina de suprafață. Cu toate acestea, nu este nevoie să intrați în panică, un agent de curățare special, pentru frâne vă va ajuta și în acest caz.