Sablarea este o formă de tratare mecanică a diferitelor suprafețe dure. Prin sablare, se curăță suprafețele cu granule, care ajung pe obiect prin dispozitivul de sablare. Scopul principal este îndepărtarea impurităților precum rugina, coroziunea, sau diverse acoperiri, de pe suprafața tratată. Cu toate acestea, puteți scăpa și de vopseaua veche, sau să aspriți fierul, aluminiul, alama, bronzul. Sablarea pregătește suprafața pentru următorul tratament

Principalele avantaje ale sablării includ:

  • economia de timp, 
  • economia de bani, 
  • un rezultat mai bun, comparativ cu șlefuirea.

Facem distincție între sablare pneumatică și sablare cu aruncătoare mecanice. Sablarea pneumatică funcționează pe principiul aerului comprimat. Abrazivul este condus de un curent de aer comprimat. Sablarea cu aruncătoare mecanice funcționează prin aruncarea abrazivului pe suprafața sablată, de lamele roților de sablare într-o cutie închisă.

Sablatoarele cu sifon sunt potrivite pentru uz interior, datorită aspiratorului integrat. Acest lucru previne răspândirea particulelor nedorite în aer.

Cutiile de sablare, sau cabinele de sablare, sunt folosite pentru curățarea temeinică a metalelor și a obiectelor într-un spațiu închis. De asemenea, sunt potrivite pentru renovarea sau întreținerea componentelor sistemului de frânare, sau a altor piese. 

Abrazivul este materialul de sablare în sine. Trebuie să vă asigurați că este uscat. Cu cât granulația abrazivului este mai mică, cu atât suprafața sablata arată mai bine, dar este mai puțin aspră. În această categorie veți găsi și accesoriile necesare pentru sablare, de ex. duze, furtunuri și pistoale de sablare.

Informații rapide Mașini de sablat mobile Completați-vă stocurile din atelier
Abraziv pentru sablat 0,2-0,8 25kgAbraziv pentru sablat 0,2-0,8 25kg

Abraziv pentru sablat 0,2-0,8 25kg

<p>Numărul de stele este</p> 5 din 5
Disponibil
58,63 Lei
49,27 Lei fără TVA
Material abraziv - pulbere de cupru cu diametrul de 0,2-0,8 mm într-un ambalaj practic de 25 kg.