Rubrica meșterului: Sfaturi și idei pentru atelier
Amenajare garaj: idei și soluții pentru maximizarea spațiului
Garajul îi oferă protecție mașinii în fața condițiilor meteorologice nefavorabile, a razelor UV puternice, precum și împotriva altor elemente care pot deteriora vopseaua, interiorul și componentele electronice. Pe lângă protejarea vehiculului, acest loc poate fi de folos și pentru stocarea articolelor voluminoase pe care nu le poți ține în casă, cum ar fi biciclete, echipamente sportive, mobilier de grădină, unelte sau cutii de depozitare. Află din articolul nostru idei și soluții ingenioase pentru a maximiza spațiul și a-l transforma într-unul util!
Echilibrarea roților: cum se face și de este necesară?
Pe drumurile aglomerate ale vieții moderne, mașina nu este doar un mijloc de transport, ci și un aliat de încredere. Îți oferă libertatea de a explora, de a te conecta cu cei dragi și de a-ți îndeplini obiectivele. Dar, ca orice aliat valoros, ea are nevoie de îngrijire și atenție pentru a funcționa la un nivel optim. Iar una dintre cele mai simple, dar adesea neglijate, proceduri de întreținere este echilibrarea roților.
Plan de afaceri service auto: Principalii pași și echipamente necesare
Deschiderea unui service auto poate fi o afacere extrem de profitabilă, dar pentru a te bucura de succes, este esențial să ai un plan bine definit. Ghidul nostru te va ghida pas cu pas prin procesul de planificare, de la analiza pieței la achiziția echipamentelor necesare. Descoperă sfaturi practice, trucuri utile și soluții eficiente pentru a pune bazele unei afaceri prospere în domeniul reparațiilor auto!
Cutiile de depozitare: Vor ajuta în atelier, camera copiilor si pe terasa
Vreți să faceți ordine în atelier sau în casă, dar sunteți nevoiți să puneți obiectele în ordine? Cutiile de depozitare sau organizatoarele de scule sunt cea mai bună alegere. Nici nu trebuie să ai foarte multe lucruri dar uneori ești nevoit să găsești loc pentru jucării sau uneltele de uz casnic.
Ce diagnosticare trebuie folosită pentru autoturisme?
În prezent, fiecare mașină este echipată cu o unitate de control electronic (ECU). Unitatea de control este creierul întregii mașini, fiind responsabilă de funcționarea motorului, de detectarea citirilor și a semnalelor și de înregistrarea diferitelor date importante pentru buna funcționare a mașinii dumneavoastră. În cazul în care există o defecțiune la oricare dintre sisteme, de multe ori mașina dumneavoastră va afișa o lumină de avertizare pe computerul de bord. Dacă computerul de bord nu vă spune care este defecțiunea specifică, trebuie să apelați la autodiagnosticare.
Generatoare de curent electric: Întrebări frecvente
Dacă apare o situație în care aveți nevoie urgentă de energie electrică, merită să aveți pregătit un generator de curent. Nu contează dacă situația se datorează unei furtuni, unui accident de circulație sau unei pene de curent temporare. Dacă aveți un generator de energie electrică (generator electric) în apropiere, vă puteți menține cu ușurință casa, biroul, cabana sau afacerea în funcțiune până când energia electrică este din nou accesibilă.
Curățenia de primăvară a mașinii. Te vom sfătui cum să o faci!
Curățenia de primăvară este un stereotip anual al tuturor gospodăriilor. Spălarea geamurilor, bătutul covoarelor și a tot felul de alte lucruri clasice, dar mașina ta primește o astfel de îngrijire?
Când și de ce să treci la anvelopele de vară?
Zilele reci și înghețate au trecut de mult, așa că este timpul să îți echipezi mașina cu anvelope de vară. Nu este vorba doar de o dată din calendar, știi când este momentul potrivit pentru a le schimba?
Compresor: 5 sfaturi pentru întreținerea acestuia
Compresorul poate fi, fără îndoială, un mare ajutor în atelier și acasă. Uneori, însă, este necesar să ajuți dispozitivul în sine, printr-o întreținere amănunțită. Știi cum să te descurci cu ea?
Răspundem la cele mai frecvente întrebări despre testerele de autodiagnoză
Știm că alegerea unui tester potrivit poate fi o provocare, indiferent dacă ești mecanic profesionist sau doar îți dorești să-ți repari singur mașina. Fiecare are diferite pretenții de la testerul de autodiagnoză. De aceea am selectat cele mai frecvente întrebări și am răspuns la ele.
Cotieră la comandă: Alege-o pe cea potrivită ție
Fiecare șofer activ, care se află în permanență pe drum, care întâmpină cozi lungi, sau așteaptă în ambuteiaje, se întâmplă să sufere de lipsă de confort în mașina sa. Cotiera ajută la creșterea confortului și ofera o senzație plăcută în timpul șofatului. La noi găsiți cotiere auto - în funcție de marca și tipul mașinii dvs.
Truse de scule: Cele mai utile instrumente din fiecare atelier
Mecanic profesionist, sau doar un pasionat. Indiferent de categoria în care ne încadrăm, probabil că toți am întâmpinat nevoia de a repara, asambla sau dezasambla ceva în grabă. În acest caz, vine pe scena cel mai bun prieten al fiecărui om - trusa de scule.
Amenajarea atelierului: Cum vă organizați uneltele ?
Serios vorbind, câți dintre voi ați avut sentimentul acela când nu găsești niciunde cuiele, șuruburile, ciocanul sau alte unelte din cauza haosului care domnește în atelier.
Pregătiți-vă motocicleta de noul sezon: 5 sfaturi, asupra lucrurilor pe care trebuie să le aveți în vedere.
Pentru majoritatea dintre noi, sezonul motocicletelor începe chiar acum, primăvara. Înainte de a pleca la drum, este necesar să efectuați un service de bază și să vă verificați „mașinăria” pentru a vedea dacă totul este în ordine după iarnă. Hai să aruncăm o privire la 5 lucruri de bază, la care ar trebui să fiți atenți, înainte de prima călătorie de primăvară.
4 sfaturi despre cum să prelungești durata de viață a unui polizor electrice
Cu polizorul electric, v-ați întâlnit deja cu siguranță. Tăierea fierului și a altor metale, a pavajului și a gresiei, șlefuirea lemnului, îndepărtarea ruginii și a altor impurități - și multe alte lucrări, sunt simplificate de acest dispozitiv practic.
Cum alegem șmirghelul potrivit?
Aveți de gând să renovați un gard vechi, vreți să scăpați de rugină, sau vreți doar să faceți un lucru nou? Cu siguranț, nu vă puteți descurca fără șlefuire. Vă vom sfătui, care sunt detaliile importante, atunci când alegeți un șmirghel potrivit.
Cum îngrijim corect sistemul de frânare?
Fiecare dintre noi așteaptă ceva diferit de la o mașină. Pentru unii, o mașină este o modalitate de a ajunge dintr-un punct în altul. Pentru unii, sentimentul de a conduce este important. Ei bine, putem fi cu toții de acord că vrem să ne simțim în siguranță în mașină. Frânele sunt o caracteristică de bază, în ceea ce privește siguranța, pentru toate mașinile. Este necesar să le acordați atenția cuvenită.
Ghid de întreținere a lanțului de motocicletă: De ce este necesar?
Vara este aici și odată cu ea, excursiile cu motociclete și sezonul de curse. Prin urmare, haideți să discutăm despre una dintre principalele activități la motocicleta dvs, pe care nu trebuie să o neglijați în această perioadă. A avea grijă de lanțul motocicletei dumneavoastră este una dintre cele mai simple activități de întreținere și o parte foarte importantă a menținerii motocicletei dumneavoastră în stare funcțională fără probleme. În acest articol vom discuta despre curățarea, degresarea și lubrifierea lanțului.
Ghid pentru metodele de sudare: MIG/MAG, TIG și MMA
Există multe metode de sudare, acestea diferă în mare parte în funcție de nevoile materialului sudat, de proprietățile sudurii sau de complexitatea proiectului.
Anvelope de iarnă: mituri, sfaturi și alegerea potrivită
Pe măsură ce temperatura începe să scadă și iarna se apropie, unul dintre cele mai importante aspecte ale conducerii în siguranță este înlocuirea corectă a anvelopelor de iarnă. Această perioadă a anului aduce cu sine mai multe mituri și întrebări despre anvelopele de iarnă. În acest articol vom analiza câteva dintre aceste mituri, vom vorbi despre când este momentul potrivit să treceți la anvelopele de iarnă, de ce este important și cum să alegeți anvelopele de iarnă potrivite pentru vehiculul dvs.
Cum să alegeți contra-greutățile autoadezive?
Din ce în ce mai mulți șoferi au jante de aluminiu pe mașini. Prin urmare, astăzi vă vom spune la ce ar trebui să acordați atenție, atunci când vă alegeți contra-greutățile autoadezive.
5 motive pentru a alege un aparat de spălat cu presiune fără fir
Dacă sunteți în căutarea unei modalități eficiente de a vă menține împrejurimile, mașina, motocicleta sau terasa curate, un aparat de curățat cu presiune poate fi instrumentul potrivit. În locurile în care nu aveți acces la electricitate, un aparat de spălat cu presiune, fără fir, poate fi alegerea optimă pentru dvs. În acest articol, vom analiza cum ar trebui alegem aparatul de spălat cu presiune, fără fir, potrivit și să profităm de beneficiile acestuia.
Aparatul de dejantat – automat, sau semi-automat?
Încă vă mai gândiți, care este cel mai bun aparat de dejantat pentru dvs? Este în regulă să plătiți un pic mai mult și să vă achiziționați un aparat de dejantat automat? Avem o gamă întreagă de sfaturi pentru dvs!
6 sfaturi pentru a face munca în garaj mai plăcută și mai ușoară pe timp de iarnă
Iarna este aici și este timpul să vă pregătiți garajul și atelierul, pentru lunile reci. Pregătirea temeinică nu înseamnă doar să vă protejați vehiculul de efectele iernii, ci și să asigurați condiții optime, pentru lucrul în atelier.
Sortimentul nostru este, de asemenea, axat pe larg, pe gestionarea sezonului de iarnă fără griji și surprize neplăcute. Iată câteva sfaturi pentru a vă face munca mai plăcută și mai ușoară în lunile reci.
Sablare jantelor - cum se face acasă?
Uneori putem fi foarte exigenți cu jantele noastre - acestea trebuie să fie bine lustruite și impecabil de frumoase. La urma urmei, pentru noi ele pot fi precum cireașa de pe tort. Dar tu o știi. Uneori, o bordură sau pietriș ne intră în cale și s-a terminat. Janta deteriorată poate merge acum la fier vechi? Absolut nu! Șlefuirea o poate salva.
Conducerea în timpul iernii. Sfaturi și trucuri pentru a ajunge la destinație în siguranță.
Drumuri înzăpezite, viscol, polei, sau gheață. Acestea sunt principalele temeri ale șoferilor în aceste luni. Lunile de iarnă pot fi provocatoare, stresante și declanșatoare de anxietate pe drum. Dacă doriți să vă simțiți mai în siguranță în timp ce conduceți și să fiți pregătit pentru situații neașteptate, asigurați-vă că citiți acest articol.
Cum să depozitați corect anvelopele și jantele? Evitați aceste greșeli
Noiembrie este momentul pentru schimbare. Indiferent dacă schimbați anvelopele acasă în garaj, sau la un service, anvelopele de vară, trebuie depozitate corespunzător. Nu este suficient să le aruncați într-un colț. Depozitarea corectă a anvelopelor asigură o durată lungă de viață a acestora. Evitați greșelile frecvente, care dăunează stării anvelopelor dvs. Cum să depozitați corect anvelopele și jantele? Asta veți afla astăzi, din consultanța noastră profi.
Cum să alegeți elevatorul cu două coloane? Comparația parametrilor principlai.
Elevatoarele cu două coloane, fac parte din echipamentul de bază a oricărui service de calitate. Datorită eficienței lor de ridicare, ele permit efectuarea lucrărilor de diagnosticare și service, de exemplu, pe osii și suspensii de roți, sisteme de frână și evacuare, la schimbarea uleiului din motor sau transmisie și multe altele. La prima vedere, toate pot părea la fel, dar unele au funcții suplimentare, construcție consolidată, sursă de alimentare diferită, dimensiuni etc. Prin urmare, vom analiza acum principalele funcții și diferențe ale elevatoarelor cu două coloane și vom compara elevatoarele din oferta noastră actuală.
Tot ce trebuie să știți despre dispozitivul de măsurare a stratului de vopsea
Dacă ați cumpărat vreodată o mașină la mâna a doua, cu siguranță v-ați întâlnit cu popularul slogan “Nu a fost niciodată lovită”. Puteți avea încredere în vânzător, însă, o variantă mai bună este să verificați această realitate. Prin asta nu încercăm să afirmăm că fiecare vânzător este un mincinos, dar poate nici el nu știe exact, ce vinde de fapt. Așadar, cum ar trebui să verificăm, dacă mașina într-adevăr, nu a fost niciodată lovită?
Macara motor: Cum o alegem?
La prima vedere, încă o zi obișnuită în atelier. Reparați pană, sau o treaptă de marșarier spartă, dar dintr-o dată „aterizează” în fața dvs o mașină cu motorul spart. Această reparație va fi mai complicată.
O mașină mai silențioasă, un drum mai confortabil. Instrucțiuni despre izolarea fonică a vehiculului.
Mulți dintre noi petrecem mult timp în vehiculele noastre, așa că este important să facem mediul din interiorul mașinii cât mai plăcut posibil. Unul dintre principalii factori, care afectează confortul la volan, este nivelul de zgomot din vehicul. Un mediu zgomotos poate provoca stres și oboseală și poate afecta, de asemenea, neplăcut, întreaga experiență a conducerii.
Corturi de petrecere și hale de depozitare: Soluția pentru orice fel de eveniment, sau necesitate de depozitare.
Planificați un eveniment mare, sau sunteți în căutarea unei soluții fiabile pentru depozitare? Corturile de petrecere și halele de depozitare sunt soluția ideală, care vă va oferi flexibilitate, fiabilitate și suficient spațiu pentru a satisface nevoile dvs.
Amortizoare uzate: când este cel mai potrivit timp pentru a le înlocui?
Drum denivelat, gropi, sarea de pe drum, gheață - toate acestea vă solicită mașina în timpul iernii. Cel mai mult însă, au de suferit amortizoarele, care sunt indispensabile pentru conducerea în siguranță. Mai degrabă recunoașteți amortizoarele uzate pe mașina unui amic, decât pe propria mașină. Iar acest lucru se întâmplă din cauză că, conducând în mod regulat propria mașină, vă obișnuiți efectiv cu vibrațiile acesteia. Dar când este cel mai potrivit moment pentru a înlocui amortizoarele? De ce este important să schimbăm amortizoarele uzate în cel mai scurt timp posibil? Asta veți afla astăzi din consultanța noastră profi.
Aparat de echilibrat roți: Automat, sau semi-automat?
În articolul precedent v-am prezentat cele mai bune funcții ale mașinilor de echilibrat roți. Cu toate acestea, un mare semn de întrebare mai atârnă peste ele: automată, sau semi-automată? care sunt diferențele dintre ele și cum să alegem corect? Aparatul de echilibrat roți nu este un instrument pe care îl alegeți simplu, în câteva minute. Și de aceea astăzi, consultanța noastră profi vă va ajuta cu alegerea aparatului de echilibrat potrivit, pentru garajul, sau service-ul dvs.
Aparat pentru echilibrarea roților: Economisește timpul dvs și mărește veniturile atelierului dvs.
Aparatul de echilibrat roți împreună cu aparatul de dejantat sunt cel mai important echipament dintr-un service auto, sau atelier de vulcanizare. Alegerii acestora, ar trebui să îi acordați o importanță aparte. Aparatele moderne de echilibrat, oferă în afară de măsurare și o gamă largă de funcții suplimentare. Care sunt acestea și cum eficientizează ele munca dvs? În consultanța profi de astăzi, vă vom povesti mai mult despre funcțiile aparatului de echilibrat roți și despre avantajele acestuia.
Echilibrarea roților cu pulberi și granule de echilibrare
Pulbere/granule de echilibrare: Soluția perfectă pentru toate camioanele sau vehiculele mari.
Piatra de temelie a unui condus sigur și confortabil este, în mod clar, o roată echilibrată. Bineînțeles, nu trebuie uitați factori precum rulmenții, pivoții, tijele de direcție și axa generală a vehiculului. Dacă roata nu este echilibrată corespunzător sau dacă echilibrul roții a fost perturbat în timp, toate piesele se uzează mult mai repede, distrugând carcasa sau anvelopa însăși. În zilele noastre, comparativ cu decenii în urmă, granulația/pulberea de echilibrare este folosită destul de frecvent.
Ce nu ar trebui să lipsească dintr-un atelier de vulcanizare?
Sezonul de schimbare a anvelopelor este în plină desfășurare. Cele de iarnă, pentru cele da vară, iar jantele de tablă pentru cele de aluminiu. Dacă dețineți, sau lucrați într-un atelier de vulcanizare, cunoașteți bine lucrurile acestea. Dar, sunteți siguri că echipamentul pe care îl dețineți este cel corect? Să aruncăm o privire asupra lucrurilor, care nu ar trebui să lipsească din dotarea unui service de vulcanizare.