Ce este OBD și la ce folosește?
OBD, adică On-Board Diagnostic, este un sistem care este utilizat pentru verificarea și diagnosticarea vehiculelor. Cu OBD, puteți obține informații importante despre starea vehiculului dvs., cum ar fi coduri de eroare, datele senzorilor și parametrii de monitorizare. Este un instrument util pentru mecanici și proprietarii de vehicule pentru a-i ajuta să identifice și să remedieze potențialele probleme.

Cum se utilizează un adaptor OBD ?
Utilizarea unui adaptor OBD este relativ simplă. Începeți prin a localiza port-ul OBD din mașina dvs. Acesta este de obicei situat sub bord, sau lângă unitatea de control al motorului (ECU). Ulterior, pur și simplu conectați adaptorul OBD la acest port. Majoritatea adaptoarelor se conectează folosind conectorul de tip OBD-II, care este standard pentru majoritatea vehiculelor moderne. Odată conectat corect, puteți utiliza diverse aplicații sau dispozitive de diagnosticare pentru a citi datele din vehiculul dumneavoastră.

Care este diferența dintre ECU și OBD?
ECU, sau unitatea de control al motorului, este partea a vehiculului care controlează diferite funcții ale motorului, cum ar fi sistemul de alimentare cu combustibil, aprinderea și controlul emisiilor. Pe de altă parte, OBD este un sistem de diagnosticare care comunică cu ECU și obține informații despre diferiți parametri și defecțiuni ale vehiculului. În timp ce ECU este inima controlului motorului, OBD este un instrument pentru citirea și interpretarea datelor furnizate de ECU.

Dispun toate vehiculele de OBD port?
Majoritatea vehiculelor moderne construite după 1996 au un port OBD, deoarece standardul OBD-II a fost introdus chiar în acel an. Cu toate acestea, este posibil ca unele modele de vehicule mai vechi să nu aibă un port OBD, ci au propriile sisteme de diagnosticare. Cu toate acestea, dacă sunteți sigur că vehiculul dvs. ar trebui să aibă un port OBD, îl puteți găsi după locația sa în manualul vehiculului, sau contactați-ne la Foxigy

În această categorie vă oferim cabluri OBDII pentru testere auto, pe care le puteți utiliza ca adaptoare la mașinile mai vechi înainte de introducerea standardului OBD, la porturile din generația actuală (majoritatea pentru OBD-II).

Informații rapide
LAUNCH OBD II cabluriLAUNCH OBD II cabluri

LAUNCH OBD II cabluri

Disponibil
1 182,67 Lei
993,84 Lei fără TVA
Set de adaptoare tip cablu OBDII originale Launch, pentru conectori fără 16 pini.