Știți situația când dimineața vă grăbiți la serviciu, la cumpărături, sau să duceți copiii la școală, dar nu puteți porni mașina? Enervant nu-i așa? Cel mai frecvent motiv este o baterie descărcată. Pur și simplu se poate descărca din cauza vremii reci, dacă lăsați luminile aprinse, de exemplu, un alternator defect etc., există multe motive. Un încărcător de baterie auto vă poate scuti de multe probleme.

Cunoaștem 3 tipuri de bază de încărcătoare de baterii auto

Încărcătoare clasice/transformatoare

Tipul de bază de încărcător auto. În cele mai multe cazuri, acestea tind să fie mai ieftine, deoarece necesită o inspecție constantă. Acest tip de încărcător nu poate regla curentul de încărcare. Sunt potrivite pentru bateriile clasice cu plumb, dar nu este recomandat să le folosiți pentru bateriile GEL mai moderne. 

Încărcătoare automate

Este un tip de încărcător inteligent și automat, echipat cu microprocesor. Un astfel de încărcător de baterii este capabil să detecteze tipul de baterie auto alimentată și să adapteze curentul la capacitatea de încărcare. Eficiența de încărcare este mai mare și durata de viață a bateriei este prelungită. Sunt potrivite atât pentru bateriile auto cu plumb, cât și cu gel. 

Încărcătoare cu invertor

Și în acest caz, vorbim despre un încărcător automat, dar de obicei este mai mic, mai practic și poate dezvolta o tensiune de doar 6-12V. Sunt potrivite pentru încărcarea bateriilor motocicletelor și quad-urilor.

💡 Sfat:

Bateria mașinii dvs se descarcă prea des? Luați în considerare înlocuirea acesteia. O baterie clasică are o durată de viață de 3 până la 5 ani, în funcție de calitatea, tipul și utilizarea mașinii.

Ce factori sunt importanți în alegerea unui încărcător de baterie auto?

Compatibilitatea

 • Un încărcător cu o tensiune de 6V este complet suficient pentru bateriile de motociclete
 • Un încărcător cu o tensiune de 12V va fi complet suficient pentru mașinile personale
 • Furgonetele, camioanele și unele SUV-uri necesită deja tensiune de 24 V

Curentul de încărcare

În primul rând, aflați capacitatea bateriei dvs. Curentul de încărcare ar trebui să fie la nivelul unei zecimi din capacitatea bateriei mașinii. De exemplu, dacă bateria mașinii dvs are o capacitate de 60 Ah, alegeți un încărcător cu un curent de cel puțin 6 A. În cazul unui curent mai mic, încărcarea ar dura prea mult. Deși regula generală este că, cu cât bateria se încarcă mai lent, cu atât este mai blândă încărcarea, uneori încărcarea prea lungă poate fi dăunătoare. 

Sihuranța

Pentru utilizare normală, protecția împotriva supraîncălzirii și la scurtcircuit ar trebui să fie standard. Un alt factor pe care ar trebui să vă concentrați este protecția marcată ca IP și ar trebui să fie de cel puțin IP20 (recomandat pentru utilizare într-un atelier sau garaj). Redresorul este, de asemenea, o alegere excelentă pentru o siguranță sporită, deoarece detectează temperatura ambientală și adaptează metoda de încărcare în consecință. 

Funcții suplimentare

 • Afișaj LED - afișează starea de încărcare a bateriei, tensiunea curentă și alți parametri utili.
 • Pornire - o funcție care va servi în cazurile în care mașina a fost inactivă pentru o lungă perioadă de timp, sau trebuie să porniți rapid mașina cu o baterie descărcată.
 • Oprire automată - după încărcarea completă, încărcătorul va fi oprit.
 • Redresor - ajustează metoda de încărcare în funcție de temperatura ambiantă.
 • Încărcare rapidă - va funcționa dacă nu aveți un ceas destinat încărcării bateriei.   
 • Protecție la inversarea polarității - o funcție suplimentară de protecție care previne un scurtcircuit în cazul unei conexiuni incorecte

Cum să conectați corect încărcătorul?

Pentru a evita deteriorarea bateriei, scurtcircuitul sau inversarea polarității, metoda corectă de conectare este foarte importantă. Iată procedura corectă:

 1. Deconectați bateria.
 2. Asigurați-vă că încărcătorul nu este sub tensiune.
 3. Conectați borna firului roșu la borna pozitivă.
 4. Conectați borna firului negru la borna negativă.
 5. Porniți încărcătorul și setați programul potrivit.
 6. Procedați invers, la deconectarea încărcătorului.
Informații rapide
Încărcător baterii 6/12V - 12A G80005Încărcător baterii 6/12V - 12A G80005

Încărcător baterii 6/12V - 12A G80005

Stoc epuizat
196,62 Lei
165,23 Lei fără TVA
Încărcător de baterii auto pentru încărcarea bateriilor de 6V și 12V. Suportă baterii cu o capacitate de 10-200 Ah.