Totul este mai ușor cu mașina de găurit potrivită. Cu atât mai mult, dacă alegeți o mașină de găurit cu acumulatori – alimentată de o baterie. Cu aceasta puteți ajunge în locuri greu accesibile, unde nu aveți acces la priză.

Ce putere ar trebui să aibă o mașină de găurit cu acumulatori?

Mașinile de găurit fără fir au nevoie de energie pentru a încărca bateriile. Cantitatea de putere necesară pentru încărcarea bateriilor depinde de tipul mașinii, dar variază de la 25 la 100 de wați.

Odată ce bateriile sunt încărcate, acestea își folosesc tensiunea pentru a alimenta mașina de găurit. Aceste baterii de 12 V sau 18 V alimentează un motor care are nevoie de 500 de wați, sau mai mult pentru a funcționa.

Este suficientă o mașină de găruit de 12 V cu acumulator?

Tensiunea mașinii de găurit cu acumulator depinde de scopul pentru care o veți folosi. Există o gamă largă de opțiuni pe piață de la 6 V la 18 V, 24 V și chiar 36 V.

12 V este opțiunea perfectă și, de asemenea, una dintre cele mai cumpărate mașini de găurit. Vă va ajuta cu toate lucrările mai mici din casă și din jurul acesteia.

Tensiunea mai mare este o opțiune mai bună?

O tensiune mai mare înseamnă o putere mai mare, dar va însemna și costuri mai mari și greutate mai mare. În general, cu cât tensiunea este mai mare, cu atât mașina de găurit este mai bună.

Totuși, totul depinde de nevoile dvs. - dacă aveți nevoie de ceva mai mic și mai ieftin pentru utilizare ocazională, alegeți o mașină de găurit fără fir, cu o tensiune mai mică.

Caracteristicile mașinii de găurit cu acumulator

Mașinile de găurit fără fir au zeci de funcții diferite, în funcție de tip și model. Printre cele mai importante funcții se numără:

  • baterie litiu-ion care poate fi scoasă și încărcată;
  • clemă de centură pentru a putea atașa mașina de găurit la curea;
  • diferite opțiuni de cuplu;
  • viteze diferite;
  • comutator înainte/înapoi.

Performanța mașinii de găurit cu acumulator

Performanța este măsurată prin tensiunea bateriei și, cu cât tensiunea este mai mare, cu atât mașina de găurit este mai puternică. Acesta este de obicei 12V, 18V sau 24V.

Printre cele mai puternice mașini de găurit cu acumulator, se numără cele de la mărcile Graphite și Yato.

Durata de viață a bateriei

Durata de viață a bateriei depinde de mai multe lucruri, inclusiv de tipul și capacitatea bateriei. Capacitatea este măsurată în amperi-ore (Ah) și variază de obicei între 1,5 Ah și 4,0 Ah.

Dimensiunea și manevrarea

Dimensiunea mașinii de găurit depinde de tipul mașinii de găurit, deoarece mai multă putere înseamnă și o dimensiune mai mare. Dacă sunteți în căutarea unei mașini de găurit fără fir compacte și puternice, căutați modele marca Geko.

Zgomotul mașinii de găurit

Diferite tipuri și diferite mărci variază. Dacă sunteți în căutarea unei mașini de găurit cu acumulator special pentru hobby sau bricolaj, zgomotul crescut nu vă va deranja. Cu toate acestea, dacă doriți o mașină de găurit pentru utilizare regulată, asigurați-vă că aceasta face cât mai puțin zgomot posibil.