Căutați o soluție pentru a evita întreruperile de curent în casă, cabană sau la firma dvs? Sau trebuie să introduceți energie electrică pe un șantier, sau undeva unde nu există acces tradițional la energie electrică? 

Generatoarele de curent sunt soluția corectă! Iată o scurtă prezentare generală, pentru o orientare mai ușoară în această categorie. 

Acționarea generatorului

Generatoare pe benzină

Sunt ideale pentru utilizare ocazională la conectarea aparatelor monofazate în casă, cabană sau grădină. 

Avantaje:

+Mici și ușoare

+Utilizare largă

Dezavantaje:

-Slabe pentru utilizare solicitantă și pe tot parcursul zilei

Generatoare Diesel

Generatoarele diesel sunt potrivite pentru alimentarea cu energie electrică pe tot parcursul zilei a aparatelor monofazate și trifazate pe șantiere, în industrie, sau ca sursă de rezervă într-o companie. 

Avantaje:

+Putere mai mare

+Posibilitatea de a conecta mai multe aparate

Dezavantaje:

-Un preț mai mare

Tipul fazei generatorului

Generatoarele monofazate sunt potrivite pentru uz casnic și destinate aparatelor obișnuite, cu o tensiune de 230 V, care se conectează prin prize clasice.

Pe de altă parte, generatoarele trifazate sunt concepute pentru uz profesional și sunt ideale pentru conectarea aparatelor pretențioase, cu tensiune de 400 V, care se conectează prin prize cu patru, până la cinci pini.

Tipul de pornire a generatorului

Pornire manuală - pornire manuală, normală, folosind un cablu de pornire, comună pentru majoritatea generatoarelor casnice.

Pornire electrică - unitatea de alimentare este pornită prin rotirea cheii, operare simplă și rapidă pentru dispozitive mai puternice.

Generatoare cu invertor

Spre deosebire de generatoarele tradiționale, generatoarele cu invertor produc energie electrică în trei faze. Acestea extrag energie dintr-o sursă de curent continuu și o transformă în energie alternativă folosind circuite electronice. Datorită tehnologiei inovatoare, aceste generatoare mențin o tensiune constantă (fără fluctuații) în prize, de ex. furnizează constant o tensiune de 230V în prize și astfel sunt sigure pentru alimentarea echipamentelor delicate precum: notebook-uri, computere, receptoare TV, telefoane mobile, etc. 

Generatoarele cu invertor, sunt generatoare mai mici, mai ușoare și mult mai silențioase. Sunt potrivite, de exemplu, pentru camping. 

Generatoarele cu invertor sunt mai scumpe decât generatoarele standard, datorită tehnologiei inovatoare pe care o folosesc, zgomotului și eficienței economice.

Reglarea tensiunii AVR - Permite alimentarea electronicelor moderne sensibile la distorsiunile de tensiune.

Sfat: Dacă căutați un “generator silențios” căutați o unitate cu nivel de zgomot de cca 60 dBGeneratoarele mai puternice, respectiv mai performante, sunt mai gălăgioase, de obicei în jur de 80-90 dB.

Știți ce doriți să alimentați cu generatorul, dar nu știți de ce putere a generatorului aveți nevoie? 

Puteți face un calcul simplu al puterii necesare, chiar aici.

 


Generatoare de curent electric: Întrebări frecvente

Generatoare de curent electric: Întrebări frecvente

Dacă apare o situație în care aveți nevoie urgentă de energie electrică, merită să aveți pregătit un generator de curent. Nu contează dacă situația se datorează unei furtuni, unui accident de circulație sau unei pene de curent temporare. Dacă aveți un generator de energie electrică (generator electric) în apropiere, vă puteți menține cu ușurință casa, biroul, cabana sau afacerea în funcțiune până când energia electrică este din nou accesibilă.