Cuțitele sunt o parte integrantă a vieții de zi cu zi. În casă, atelier, drumeții, sau camping. Uneltele din această categorie îndeplinesc funcționalitatea și confortul maxim, fie pentru purtarea de zi cu zi, aventurile în aer liber, sau ca instrument important pentru profesioniști. De aceea ti-am pregatit aceasta categorie, unde găsești cuțite de diverse tipuri:

Cuttere

Cunoscute și sub denumirea de cuțite pentru decupare, acestea vor fi apreciate de către meșterii hobby, cât și de meseriașii profesioniști. Sunt cuțite retractabile cu o lamă subțire, foarte ascuțită. Cel mai adesea sunt folosite pentru tăierea cartonului, cauciucului, hârtiei și a materialelor similare. Asta înseamnă că sunt foarte îndrăgite în depozite, magazii și industrie. Avantajul acestor cuțite este posibilitatea de  rupere a părții contondente a lamei, ceea ce restabilește efectul de tăiere bun al cuțitului. În plus, posibilitatea înlocuirii lamei de rezervă garantează că un astfel de cuțit va servi mulți ani. Majoritatea cutter-elor sunt echipate cu o siguranță, care împiedică ieșirea accidentală a lamei și astfel reduce riscul de rănire. 

Cuțite de montaj/pentru electricieni

Cuțitele de electrician sunt special concepute pentru nevoile electricienilor și sunt ideale pentru multe sarcini, inclusiv decuparea izolației de pe cabluri, tăierea firelor și realizarea de secțiuni precise în instalații. Designul lor specific combină o lamă solidă cu un mâner ergonomic, care asigură nu numai funcționalitate, ci și confort în timpul lucrului pe termen lung. Avantajele cuțitelor de electrician includ precizia, siguranța și longevitatea lor. Sunt certificate pentru lucrul sub tensiune înaltă, ceea ce înseamnă că lama este neconductivă și mânerul este acoperit cu un izolator.

Cuțite pliabile, de buzunar

O categorie foarte populară de cuțite datorită dimensiunilor reduse, compactității și caracterului practic. Sunt potrivite în spacial pentru drumeții, camping, vânători, pescari și altele asemenea. Cuțitele pliabile sunt elaborate în detaliu cu accent pe design, dar nici în funcționalitate nu rămân în urmă. Sunt sigure datorită funcției de pliere și a siguranței împotriva deschiderii accidentale. Unele modele multifuncționale sunt echipate, pe lângă lama clasică, cu alte funcții precum: pilă, tirbușon, șurubelniță sau foarfece. 

Full-Tang

O categorie specială de cuțite. Sunt inconfundabile prin faptul că corpul și lama lor sunt realizate dintr-o singură bucată de metal. În locul de prindere, oțelul este de obicei găurit, iar piesele care formează mânerul, sunt atașate de ambele părți cu ajutorul șuruburilor. Deoarece acestea nu sunt cuțite pliabile, de obicei sunt echipate cu o husă de înaltă calitate, pe care pur și simplu o prindeți de curea. Sunt foarte îndrăgite printre vânători, pădurari și oamenii care petrec mult timp în natură. 

💡Sfat: Dacă sunteți în căutarea unui cadou pentru soțul, iubitul, tatăl, colegul, sau alt iubitor de instrumente de calitate, sunteți în locul potrivit. Totuși, dacă vreți să alegeți ceva unic, recomandarea noastră este setul cadou sau setul survival, pentru cunoscători avem și aceste topoare tactice/de camping.

Nici un articol