Elevatoarele de tip foarfecă sunt elevatoare foarte populare în categoria lor. Și-au câștigat locul de vază și datorită întreținerii nepretențioase și a faptului că nu necesită foarte mult spațiu. Atunci când elevatorul este pliat, vă puteți folosi spațiul din atelier mult mai eficient. În timp ce elevatorul clasic cu două coloane este atașat ferm de sol, elevatorul de tip foarfecă poate fi ancorat cu ajutorul saboților și pe o suprafață plană a atelierului dvs.

Sistemul hidraulic al elevatoarelor este controlat de un panou de control, care, pe lângă ridicarea și coborârea elevatorului, vă permite să blocați platformele la o anumită înălțime. Ridicarea este asigurată de pistoane hidraulice. În funcție de înălțimea maximă de ridicare, calitate și procesare, elevatoarele sunt echipate cu 1-2 pistoane pe fiecare platformă. Elevatorul de tip foarfecă include și suporturi de cauciuc care se plasează sub punctele de ridicare și astfel, împiedică deteriorarea pragurilor, caroseriei sau alte elemente ale vehiculului. 

Printre cele mai îndrăgite se numără versiunile cu ridicare redusă, tocmai datorită manevrării lor ușoare, deoarece nu trebuie să fie îngropate ferm în sol. pentru cei care doresc să efectueze lucrări complete și să se miște liber sub vehicul, este foarte potrivit acest elevator cu o înălțime maximă de ridicare de până la 185 cm. Aici însă, este deja necesară, o ancorare fermă în sol.

În această categorie veți găsi și cricuri mici de urgență, potrivite pentru echipamentul auto în caz de pană și necesitatea schimbării unei roți. Aceste cricuri sunt adesea numite cricuri de tip foarfecă. 

Datorită structurii pliabile și roților, puteți muta elevatorul din loc în loc, dintr-un atelier în altul, fără alte complicații. Important este să aveți o suprafață plană și solidă în atelier. Elevatorul de tip foarfecă este soluția ideală pentru întreținerea caroseriei, frânelor, sau a amortizoarelor. 

Nici un articol