O altă necesitate a fiecărui service, sau atelier auto profesional este, desigur, cricul pentru cutia de viteze. După cum sugerează și numele, îl veți aprecia cel mai mult la montajul și demontajul cutiei de viteze, dar îl puteți folosi și la schimbarea ambreiajului, la suspensia roților, sau chiar la sistemul de evacuare și multe alte lucrări. Poate că nu pare, dar utilizarea acestuia este foarte largă, trebuie doar să alegeți cricul potrivit. 

Folosind sisteme hidraulice moderne, acestea asigură ridicarea și manipularea lină a cutiilor de viteze de diferite dimensiuni. Construcția lor solidă și suprafața durabilă garantează o durată lungă de viață și rezistență la uzură. Tipul hidraulic de ridicare este mai ușor de manevrat. În acest caz, aveți de ales între o pompă manuală și o pompă cu picior. Ambele au avantajele lor, dar dacă doriți să aveți mâinile libere, pregătite pentru a manevra cutia de viteze, vă recomandăm să alegeți pompa de picior. 

💡 Ca și în cazul altor echipamente hidraulice, țineți cont de siguranță și nu lăsați cricul sub sarcină pentru perioade lungi de timp. Sub influența presiunii excesive, sistemul hidraulic se poate slăbi și poate ceda.

La noi găsiți și cricuri mecanice pentru cutii de viteze, al căror sistem de ridicare se bazează pe așa-numita piuliță fluture, pe care o strângeți, sau deșurubați, pentru a poziționa brațul telescopic. 

Dacă intenționați să utilizați cricul la maxim și pentru alte sarcini, cum ar fi lucrările menționate mai sus, la suspensia roții, sistemul de alimentare cu combustibil, sau alte elemente de antrenare, nu uitați să alegeți un cric cu adaptor, sau să vă achiziționați un adaptor universal. Montajul acestuia este simplu, iar ajutorul este de neînlocuit. Factorii de utilizare și siguranță includ, de asemenea, stabilitatea, în acest caz, cu cât baza este mai lată, cu atât cricul este mai stabil, manevrarea mai ușoară și siguranța mai mare.

Informații rapide
Cric cutie de viteze 750 kgCric cutie de viteze 750 kg

Cric cutie de viteze 750 kg

<p>Numărul de stele este</p> 5 din 5
Disponibil
394,11 Lei
331,18 Lei fără TVA
Cric pentru cutii de viteze cu o capacitate de încărcare de 750 kg. Cricul mecanic profesional este proiectat pentru ridicarea cutiilor de…