Dacă vă luptați cu umflarea constantă a anvelopelor pe mașini, biciclete sau saltele, apelați la un ajutor eficient - un compresor.

Un compresor de înaltă calitate este potrivit nu doar pentru mașină, ci și pentru atelier sau grădină. De asemenea, umflă dispozitivele voluminoase și poate face față chiar și unui robinet de alcool.

Tipuri de compresoare

Compresoarele se disting prin construcție, stil, tip de antrenare sau presiunea aerului.

Compresor cu piston

Cel mai puțin folosit, este compresorul cu piston, care împinge aerul într-un vas sub presiune - un rezervor de aer. Are o construcție simplă și este mai zgomotos.

Compresor cu ulei

Cel mai folosit tip de compresor este compresorul cu ulei. Este caracterizat printr-o durată lungă de viață și este potrivit pentru majoritatea lucrărilor din atelier.

Compresor fără ulei

Compresorul fără ulei nu are piston clasic, are placă cu etanșare împotriva temperaturii și abraziunii. Este deosebit de potrivit pentru uz alimentar.

Cum să alegeți un compresor?

Mai mulți factori influențează alegerea compresorului. Înainte de a alege un compresor, gândiți-vă la scopul utilizării acestuia.

Puterea de aspirare

Unul dintre cei mai importanți parametri este puterea de ieșire:

  • 50 - 180 l/min performanța este potrivită pentru pulverizarea pe suprafețe mai mici și pentru umflarea anvelopelor;
  • 180 - 280 l/min performanța este potrivită pentru pulverizarea suprafețelor de dimensiuni medii;
  • până la 400 l/min puterea antrenează uneltele pneumatice;
  • mai mult de 400 l/min performanța este potrivită pentru service-uri profesionale.

Presiunea de lucru

Forța cu care aerul este împins în afară, determină presiunea de lucru. Compresoarele mai slabe au o presiune sub 10 bari, dar valoarea obișnuită este în jur de 10 bari.

Intrare

Pentru utilizare normală va fi suficient un compresor cu o putere în jur de 2000 W. Totuși, dacă aveți nevoie de un compresor care să funcționeze continuu, căutați un tip care să aibă  cel puțin 7500 W.

Portabilitatea

Chiar dacă veți opta pentru cel mai mic compresor, trebuie să vă așteptați ca greutatea acestuia să fie de cel puțin 10 kg. Aparatele mai puternice au mai mult de 30 kg, iar modelele profesionale chiar și 100 kg. Dacă știți deja că veți muta compresorul, alegeți în așa fel încât să aibă roți, sau mânere cauciucate.

Informații rapide Reducere -6%
Compresor 100L tip Z G80303Compresor 100L tip Z G80303

Compresor 100L tip Z G80303

Disponibil
2 449,01 Lei 2 596,44 Lei
2 057,99 Lei fără TVA
Compresor cu un motor puternic de 2 CP și un volum al rezervorului de 100 de litri. Echipat cu o supapă de reducere a presiunii care vă…
Informații rapide
Compresor 8L mobil G80316Compresor 8L mobil G80316

Compresor 8L mobil G80316

Disponibil
590,87 Lei
496,53 Lei fără TVA
Compresor de ulei cu motor de 1 CP și capacitate rezervor de 8 litri. Echipat cu o supapă de reducere a presiunii care vă permite să setați…
Informații rapide
Compresorul compact electric trusăCompresorul compact electric trusă

Compresorul compact electric trusă

Disponibil
497,73 Lei
418,26 Lei fără TVA
Compresorul compact și practic KD429 este ideal pentru: umflarea roților, curățarea locurilor greu accesibile, service și lucrări tehnice.