Aparatele de curățare cu ultrasunete funcționează prin intermediul undelor sonore de înaltă frecvență transmise de lichid, pe suprafața obiectelor scufundate în lichid. Aceasta este una dintre cele mai eficiente, dar și cele mai blânde metode de curățare.

Această formă este cea mai potrivită pentru curățarea unei game largi de materiale, inclusiv metale, sticlă, cauciuc, ceramică și materiale plastice dure. Aparatul de curățare cu ultrasunete este deosebit de util, pentru îndepărtarea murdăriei persistente de pe obiecte complexe cu diferite orificii, rizuri, crăpături și adâncituri. Îndepărtează cu ușurință praful, murdăria, rugina, uleiul, grăsimea, amestecurile de diverse impurități și multe altele. 

Pentru curățarea cu ultrasunete, este de asemenea, necesar, un agent de curățare adecvat. Puteți efectua curățarea și în apă curată, dar veți obține o eficiență mult mai mare cu un concentrat de curățare pe bază de solvenți. În timpul curățării cu ultrasunete, articolele sunt de obicei plasate într-un coș, sau pe o tavă și apoi scufundate într-un rezervor de curățare cu ultrasunete. 

Factorii principali în alegerea unui parat de curățare cu ultrasunete.

Lungimea undei 

Este valabil faptul, că cu cât este frecvența mai înaltă, cu atât bulele create de ultrasunete sunt mai fine și mai mici și pătrund ușor în diverse crăpături. Invers, cu cât frecvența este mai joasă, cu atât undele cu ultrasunete sunt mai puternice și dizolvă murdăria mai încăpățânată, dar este mai dificil ca ultrasunetul să pătrundă în crăpăturile mai înguste. Calea de mijloc, cea mai valoroasă, este o frecvență în jur de 40 kHz. Este o lungime de undă medie, care este folosită pentru curățarea pieselor și fragmentelor, uneltelor, monedelor, bijuteriilor, dispozitivelor medicale etc.

Temperatura lichidului

Din nou, se aplică regula, cu cât temperatura este mai mare, cu atât efectul de curățare este mai bun. Bulele de aer sunt eliberate în apa încălzită și din nou: cu cât este mai puțin aer în lichid, cu atât rezultatele curățării sunt mai bune. Căldura mai mare ajută la slăbirea murdăriei și a legăturilor chimice mai rapid, astfel încât majoritatea agenților de curățare funcționează cel mai bine în intervalul 55°-65°.

Dimensiunea rezervorului

Aici, trebuie doar să răspundeți la întrebarea ce intenționați să curățați cu aparatul de curățare cu ultrasunete. Mărimea este determinată în unități de volum. Pe piața cu produse de curățare obișnuite, veți găsi un volum de la aproximativ 0,5 l la 30 l și mai mult. Gama obișnuită, pe care o veți aprecia acasă, în garaj, atelier, sau magazin, este de la 1l la 10l. Acestea sunt produse de curățare practice și ușor de depozitat, majoritatea cu performanțe suficiente. 

De ce ar trebui să dețineți și dvs un aparat de curțat cu ultrasunete?

  • Cea mai eficientă metodă de curățare.
  • Tot procesul de curățare și dezinfectare este efectuat de către dispozitiv.
  • 100% sigur (neinvaziv, fapt datorită căruia, obiectul și suprafața acestuia rămân intacte și curățate temeinic, decontaminate) fără riscul de zgâriere, abraziune sau deteriorare a componentelor delicate.
  • Curăță fiecare colțișor și crăpătură.
  • Fără agent de clătire și lustruire, elementele strălucesc frumos ca noi, după curățare.
  • Economie de timp (puneți articolul în curățător și îl scoateți după finalizarea procesului de curățare), incredibil de ușor și convenabil.
  • Economisirea de bani - nu trebuie să cheltuiți bani pe produse și unelte de curățare specializate.

Informații rapide Completați-vă stocurile din atelier
Concentrat pentru curățător cu ultrasunete 1L

Concentrat pentru curățător cu ultrasunete 1L

<p>Numărul de stele este</p> 5 din 5
Disponibil
48,85 Lei
41,05 Lei fără TVA
Lichid pentru curățător cu ultrasunete 1l. Conține un agent de îndepărtare a coroziunii, precum și trei tipuri de agenți tensioactivi…
Informații rapide
Curatator cu ultrasunete 0.75LCuratator cu ultrasunete 0.75L

Curatator cu ultrasunete 0.75L

Disponibil
246,22 Lei
206,91 Lei fără TVA
Aparat de curatat cu ultrasunete cu un volum de 0,75 l. Frecvența ultrasunetelor 43 kHz. Putere 35W. Afișaj LED. Timp de lucru 90/180/270/3…
Informații rapide
Aparat de curatat cu ultrasunete 5.5L PS-30AAparat de curatat cu ultrasunete 5.5L PS-30A

Aparat de curatat cu ultrasunete 5.5L PS-30A

<p>Numărul de stele este</p> 5 din 5
Disponibil
1 016,04 Lei
853,82 Lei fără TVA
Aparat de curatat cu ultrasunete cu capacitate de 5,5 L, afisaj LED, frecventa ultrasunete: 40 kHz, putere incalzitor: 200 W, putere…