Ziua de 15. Aprilie, este Ziua Mondială a Artei. Ziua în care s-a născut Leonardo da Vinci 15. 4. 1452, este o sărbătoare a artei, talentului și creativității, dar și conștientizarea rolului important al artei, în societatea și în viața fiecăruia dintre noi. Fondatorul Zilei Mondiale a Artei este Asociația Internațională de Artă, o asociație mondială de artiști care cooperează cu organizația UNESCO.

Sărbătoriți împreună cu noi, cu setul de artă 

Alegeți de la noi seturi de pictură și desen pentru copii, pentru fete și băieți. Setul de artă creativă este un instrument ideal pentru dezvoltarea creativității. Puteți găsi o mulțime de culori și tipuri de consumabile pentru desen la prețuri avantajoase, chiar la noi. 

Setul de artă pentru pictură și desen, este un cadou grozav pentru fiecare copil și un ajutor ideal pentru dezvoltarea artei și a creativității.

  • Cadoul ideal pentru copiii creativi. Garantează ore de creație. Micii artiști pot alege creioane, markere, sau creioane colorate și pot crea prima lor operă de artă.
  • O gamă largă de culori și un număr mare de ajutoare pentru pictură vor permite realizarea de diverse idei creative și vor garanta picturi frumoase.
  • Setul de unelte este depozitat cu grijă, într-o cutie, pe care copilul dumneavoastră o poate lua cu el oriunde - la școală, în excursii și în aer liber.
  • O cutie cu rechizite artistice va capta atenția fiecărui copil

Îngăduiți-le copiiilor să facă creații artistice și bucurați-vă împreună de operele de artă.

Este dovedit faptul că pictura, desenul și munca creativă, au efecte terapeutice. Copilul se calmează în timp ce desenează și face față stresului, sau anxietății. Pentru a ajuta copiii să genereze idei creative, asigurați-vă, că au acces la o gamă largă de materiale pentru a desena, a construi și a crea. 

Dezvoltă imaginația

Dezvoltarea și susținerea imaginației copilului este un lucru foarte important. Lăsați-i copilului imaginația liberă, atunci când acesta desenează. Lăsați copilului alegerea de culori, motive și instrumente de artă, cum ar fi creioane colorate, acuarele, sau vopsele cu tempera. Nu-l certați niciodată pentru munca lui și nu râdeți niciodată de munca lui. 

Antrenează abilitățile motorii fine

Colorarea, desenarea formelor, toate acestea ajută la dezvoltarea abilităților motorii ale copiilor și la pregătirea mâinii pentru scris. Desenul dezvoltă mișcări precise și line, ale mâinilor și degetelor. 

Calmează

Este dovedit faptul că, munca creativă, care include și desenul cu creioane colorate, acuarele și vopsele cu tempera, are efecte terapeutice. Copilul se relaxează plăcut în timp ce desenează, iar asta îl ajută, să facă față stresului și anxietății. 

Pentru exprimarea sentimentelor

Cu ajutorul desenelor pictate putem înțelege dorințele, dar și problemele și temerile copilului.

Creșterea încrederii în sine

Fiecare desen, pe care îl lăudați, sau îl expuneți într-un loc vizibil, crește încrederea în sine a copilului  și îl încurajează să creeze.