Deși a suferit mai multe variații de-a lungul secolelor, are totuși un loc ferm în calendarele țărilor din întreaga lume. Ziua Îndrăgostiților este o zi în care îți poți mărturisi sentimentele într-un mod cu adevărat unic. Dacă încă nu știi ce să-i oferi jumătății tale pe 14 februarie, inspiră-te din ghidul nostru de dragoste astăzi.  

Ziua Sfântului Valentin – de ce o sărbătorim?

Flori, cutii de bomboane, scrisori romantice sau diverse cadouri unice. Cine se află de fapt în spatele întregii sărbători roșii-roz? Despre Sfântul Valentin circulă multe legende, însă cea mai cunoscută se referă la un preot romano-catolic care a decis să sfideze ordinul împăratului de atunci Claudius și a căsătorit în secret tinerii logodnici.

Împăratul susținea teoria, că datorită bucuriilor conjugale ale soldaților care serveau, le era prea mult distrasă atenția și nu se puteau dedica pe deplin îndatoririlor lor. Printre altele se zvonea că Valentin pe timpul vieții i-a ajutat mult pe creștini, fapt pentru care a fost condamnat la moarte. Înainte de asta, însă, a reușit să-i scrie fetei temnicerului de care era îndrăgostit. Așa a luat ființă prima scrisoare de dragoste pe lume.

În ciuda faptului că ziua Sfântului Valentin are o tradiție puternică azi în societate, darurile celor dragi pot fi înțelese într-un mod cu adevărat divers. Fie că ești un clasic sau cauți o cale mai sofisticată, ușurați-vă alegerea cu lista noastră de cumpărături.  

Cadou de Valentin pentru clasici

Atâta timp cât nu vă face plăcere să experimentați în alegerea cadoului potrivit mai bine optați pentru ceva tradițional, încercați cu o  jucărie de pluș.  Scrisoarea dvs. de dragoste o puteți transmite împreună cu un  ursulețul de pluș

Un Valentin parfumat care gâdilă simțurile

Din categoria cadourilor de Valentin mai sofisticate alegem un minunat ajutor de relaxare. Difuzoarele de aromă din casa ta vor crea atmosfera potrivită 365 de zile pe an, te vor pune pe un val romantic și vor contribui cu siguranță la confortul casei tale.

Un mic regat pentru partenera ta

Vrei să treci mai sus de la etapa „ciocolată și buchet” și să-i mulțumești partenerei, soției sau sufletului tău pereche cu un cadou deosebit?  Măsuța de toaletă va încânta iubitoarele lumii cosmetice, dar și pe cele care pur și simplu au nevoie să își creeze un colț personalizat acasă. Recunoaștem că o astfel de surpriză de Valentin nu este tradițională, dar cu siguranță îi inspiră pe cei care au epuizat toate ideile. 

Tot ce trebuie să faci este să-ți ridici picioarele și ...

... pentru a vă relaxa sau a vă face șederea la locul de muncă mai plăcută. Din categoria cadouri de Valentin, alegem ceva funcțional, confortabil și elegant pentru el în același timp. Fotoliul reglabil va face spațiul de birou, precum și zona de relaxare a locuinței mai plăcute și va duce restul la un nivel complet diferit și stilat. 

Și cei singuri de Ziua Îndrăgostiților pot sărbători dragostea

Vei petrece Ziua Sfântului Valentin singur sau în compania blănosului tău? Dragostea în orice fel merită atenție. Acum este momentul să te răsfeți cu ceva la care ai tânjit. Și pe măsură ce bucuria de a dărui crește, nu uita să-i oferi un cadou și animalului tău de companie .