Mecanic profesionist, sau doar un pasionat . Indiferent de categoria în care ne încadrăm, probabil că toți am întâmpinat nevoia de a repara, asambla sau dezasambla ceva în grabă. În acest caz, vine pe scena cel mai bun prieten al fiecărui om - trusa de scule.

Ce este o trusă de scule?

Dacă nu ai întâlnit încă o trusă de scule în practica ta, nu dispera. La prima vedere, numele complicat înseamnă de fapt un set practic de instrumente și extensii cu o gamă largă de utilizări. Baza fiecărei truse este un clichet, adică o cheie special modificată concepută pentru strângerea și slăbirea piulițelor sau a îmbinărilor înșurubate în condiții înghesuite. Avantajul clichetului este faptul că este practic, deoarece funcționează întotdeauna numai într-o singură direcție, datorită căreia împiedicați răsucirea nedorită în partea opusă. În majoritatea cazurilor, clichetul este suplimentat cu biți și extensii, în unele seturi de chei puteți găsi și adaptoare pentru conversia dimensiunii capului.

Cum să alegi un clichet?

După cum probabil știi deja, vor exista mai mulți factori de luat în considerare atunci când alegi clichetul potrivit. Cei mai importanți ar trebui să fie - calitatea procesării și metoda de utilizare. Clichetul ar trebui să aibă o rezistență suficientă, altfel ar putea să nu facă față îmbinărilor mai solicitante. Pe piață, vei întâlni cel mai adesea clichete din oțel crom-vanadiu, care vor fi suficiente pentru uzul casnic. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unui clichet pentru uz profesional, caută un instrument din oțel călit și inox. Se presupune că vei lucra cu conexiuni cu șuruburi mai exigente și mai mari, pentru care oțelul CrV poate să nu mai fie suficient. Ia în considerare, de asemenea, puterea clichetului, adică mărimea pătratului și a capetelor de montare.

În practică, poți întâlni cinci tipuri de bază de pătrate:

  • 1/4 "pătrat cu o gamă de lucru de 4 - 14 mm
  • 3/8 "pătrat cu o gamă de lucru 6 - 24 mm
  • 1/2 "pătrat cu interval de lucru 8 - 36 mm
  • 3/4 "pătrat cu o gamă de lucru 18 - 50 mm
  • 1 "pătrat cu o gamă de lucru de 41 - 80 mm

Cum să alegi o trusă de scule?

Alegerea unui truse de scule este relativ simplă și depinde de necesitățile pentru utilizare. Dacă lucrezi într-o gospodărie, un clichet de 1/4 "sau 3/8" va fi suficient. Pentru uz profesional, ar trebui să ajugi la un clichet de 1/2 "sau 1". Adaptoarele de viteze pot fi o soluție. De asemenea, pot transforma cu ușurință un cap de 1/4 "în versiunea sa de 1/2". Reține, totuși, că rezultatul nu va fi niciodată 100% și că vei face mai bine dacă asiguri două chei separate.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă automat că vei avea nevoie de două seturi mari de chei. Un set combinat de chei poate fi, de asemenea, o soluție pentru tine. Implementează două clichete, pe care le poți schimba cu ușurință în funcție de nevoile actuale. Vei fi, de asemenea, mulțumit de 94 de accesorii, datorită cărora setul de chei va deveni un ajutor universal pentru tine în orice circumstanțe.

În casa ta, te vei bucura, fără îndoială, de un obiectiv practic stabilit într-un set format din 108 elemente. Ca și în cazul precedentului, vei întâlni și două tipuri de clichet în carcasă, ceea ce va crește doar versatilitatea utilizării setului. Setul conține, de asemenea, un cap TORX, bare de extensii, extensii de biți sau trei chei Allen tip L. De acum înainte, nu vei mai pierde nicio extensie în atelierul tău.