Solarul de grădină, stabilitatea și ancorare solarului de grădină în sol.

Solarul de grădină este o parte indispensabilă a oricărei grădini. Oferă plantelor un mediu plăcut pentru creștere și dezvoltare, le protejează de vremea nefavorabilă și dăunători. Cu toate acestea, pentru ca solarul de grădină să-ți îndeplinească funcția, acesta trebuie să fie ancorat corespunzător în pământ.

Motivul pentru care solarul trebuie ancorat

  • Primul motiv este prevenirea deteriorării solarului în timpul unui vânt puternic, sau a unei furtuni neașteptate. dacă solarul nu este ancorat, acesta poate fi cu ușurință întors și deteriorat.
  • În plus, un solar de grădină care nu este ancorat, poate fi periculos. Dacă acesta va fi întors de o furtună, poate provoca vătămări, sau daune materiale.
  • la fel de importantă este și menținerea poziției optime a solarului pentru o irigare eficientă. 

Avantajele foliei prelungite

Solarul nostru de grădină are folia de protecție prelungită în partea de jos, iar aceasta are câteva avantaje:

  • Îmbunătățește stabilitatea solarului. Folia de protecție prelungită întărește partea inferioară a solarului de grădină și împiedică răsturnarea acestuia.
  • Facilitează ancorarea solarului. Folia de protecție prelungită oferă suprafață, în care pot fi înfipți țărușii de ancorare.

Cum să ancorați un solar cu folie de protecție prelungită

Ancorarea solarului cu folie de protecție prelungită este simplă. Este suficient să înfigeți țărușii de ancorare în folia de protecție.

  • Dacă solarul de grădină este mic și ușor, ajunge să îl ancorați cu ajutorul țărușilor (șuruburilor de pământ)
  • Dacă solarul este mare, sau greu, este mai bine să utilizați greutăți de ancorare, sau ancorare cu lut, piatră, sau beton.

Exemplu de ancorare a solarului cu folie de protecție prelungită

În următorul exemplu vă vom arăta cum să ancorați un solar cu folie de protecție prelungită, cu ajutorului lutului, pietrelor, sau a betonului

  1. Alegeți locul solarului de grădină. Solarul de grădină ar trebui să fie amplasat pe un teren drept, protejat de vânt puternic.
  2. Săpați bine perimetrul din jurul solarului (cca 20-40cm). Arcadele din colțuri le puteți ancora mai adânc, iar   “excesul de folie” sau așa numitele capete ale foliei, îngropați-le în pământ. La final puteți utiliza dale, sau pietre, pe care le veți așeza de jur împrejurul solarului peste folia îngropată.  drept bonus, veți obține o alee.
  3. Verificați periodic ancorarea: Asigurați-vă, că ancorarea este solidă și nu a slăbit cu trecerea timpului.
  4. În zonele cu vânt puternic: iarna, demontați folia de pe construcția solarului, pentru a preveni deteriorarea acesteia.

Folia de protecție prelungită este un accesoriu practic care îmbunătățește stabilitatea solarului și facilitează ancorarea acestuia. Dacă căutați un solar de grădină sigur și care se asamblează ușor, solarul nostru de grădină cu folie de protecție prelungită, este alegerea potrivită pentru dvs.