Dacă ați hotărât, că nu doriți să construiți permanent o seră în grădina dvs, căutați soluții mai puțin costisitoare. Solarul de grădină este alternativa ideală pentru serele clasice, care garantează condiții la fel de bune pentru creșterea plantelor. În oferta noastră, veți găsi o gamă largă de solarii de grădină, de diferite dimensiuni și culori. Cum să-l alegeți pe cel mai bun, pentru dvs și culturile dvs? Asta veți afla în consultanța noastră.

Concentrați-vă pe acești parametri

Solarul este format dintr-o structură (cadru de susținere) și folie. Materialul structurii și a foliei joacă un rol foarte important, care influențează calitatea și durata de viață a solariilor de grădină. 

În afară de asta, importanți sunt și următorii parametri:

- mărimea / dimensiunile solarului

- materialul și grosime astructurii

- materialul foliei

- posibilitatea de aerisire/secțiuni

Pe baza acestor detalii se calculează și prețul solarului.

Dimensiunea solarului

Unul dintre cei mai importanți parametri, pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când alegeți un solar, este fără îndoială, dimensiunea acestuia - adică dimensiunile. Dimensiunea o alegeți, bineînțeles, în funcție de cât de mare este grădina dvs și ce plănuiți să plantați în solar.

Sfat:

Vă recomandăm să, alegeți prima dată locul din grădină, unde doriți să amplasați solarul și ulterior să-l  măsurați - pe baza acestor măsurători, alegeți apoi, dimensiunile solarului.

Structura solarului

Structura formează scheletul de susținere al solarului și prin urmare, ar trebui să fie de cea mai înaltă calitate, pentru a rezista condițiilor meteorologice și desigur, pentru a vă servi mai mult decât un singur sezon. 

Pe piață găsim diverse materiale și grosimi ale structurii: plastic, aluminiu, construcție zincată, sau oțel. 

În oferta noastră veți găsi cele mai calitative structuri de oțel, care se diferențiază prin grosimea țevilor:

-  Standard Quality - grosimea structurii de oțel este de 18 mm

-  Premium Quality - grosimea structurii de oțel este de 24 mm

Folia pentru solar

Folia, este așa-numitul acoperiș al casei. La fel ca și în cazul structurii și aici materialul joacă un rol foarte important, acesta acesta asigurând protecția culturilor. 

Cel mai des întâlnim următoarele tipuri de folii:

-  folia laminată - aparține materialelor de cea mai înaltă calitate, ale foliilor de înlocuire. Acest material este consolidat cu o plasă, care asigură rezistență mecanică și durabilitate. Transmite foarte bine lumina și în același timp, conține și filtru UV.

-  agrofolia - cu acest tip de folie vă întâlniți cel mai des la cumpărarea solarului. Aceasta necesită înlocuire după o perioadă scurtă de timp.

-  folia de seră - este utilizată cel mai des pentru acoperirea serelor, sau a miniserelor. 

În oferta noastră veți găsi solarii de grădină, cu cea mai calitativă folie laminată, cu un gramaj de 180 g/m2. Foliile de înlocuire sunt oferite de asemenea, în aceeași calitate.

Secțiunile și aerisirea

Pe lângă suficientă căldură, umiditate și soare, fiecare plantă vie, are nevoie și de aer proaspăt. De asemenea, circulația aerului vă ajută să preveniți mucegaiul și supraîncălzirea, lucru pe care îl veți aprecia în zilele caniculare de vară. De aceea este foarte important, ca solarul să ofere posibilitatea de aerisire - idal sub formă de ferestre (secțiuni). 

Solariile de grădină și foliile de înlocuire pe care le găsiți la noi, sunt echipate standard cu ferestre de aerisire la fiecare 1m.

Solariile de grădină sunt un ajutor extraordinar, pentru fiecare grădina împătimit, sau începător. La noi puteți alege dintr-o gamă largă de solarii de cea mai înaltă calitate și folii de înlocuire, care îngrijite corespunzător, vor rezista câteva sezoane.