Uneori putem fi foarte exigenți cu jantele noastre - acestea trebuie să fie bine lustruite și impecabil de frumoase. La urma urmei, pentru noi ele pot fi precum cireașa de pe tort. Dar tu o știi. Uneori, o bordură sau pietriș ne intră în cale și s-a terminat. Janta deteriorată poate merge acum la fier vechi? Absolut nu! Șlefuirea o poate salva.

Metoda de sablare are ca scop eliminarea defectelor optice ale jantelor, inclusiv zgârieturi sau rugină. Cu ajutorul uneltelor potrivite, le poți repara și în atelierul de acasă. Nici nu trebuie să te gândești la material, poți restaura jante din aluminiu și tablă cu aceeași calitate.

Ce înseamnă sablarea jantelor?

Eficacitatea sablarii constă în presiunea puternică a particulelor de curățare, care pot îndepărta un strat asimetric de vopsea sau rugina care pătrunde pe suprafața jantei. Datorită acestei metode, janta deteriorată va recâștiga o suprafață uniformă gata pentru aplicarea stratului superior în funcție de preferințele tale.

De ce vei avea nevoie pentru sablare?

La început, subliniem că cea mai importantă parte a sablării constă în a îți procura instrumente de calitate. Un sablator de încredere ar trebui să fie o chestiune firească, recomandăm, de exemplu, un aparat de sablat mobil cu sifon. Va trebui să adaugi un compresor de înaltă calitate - un compresor cu o capacitate de 200 litri va fi suficient pentru uz casnic. Dacă utilizezi o stație de sablare mai mare, nu uita că vei avea nevoie și de un compresor cu o capacitate mai mare.

Desigur, o parte importantă a sablării este și sablarea abrazivă, care are grijă de cât de bine este tratată suprafața jantei fără alte deteriorări. Când lucrezi cu acesta, îți recomandăm să cumperi și mănuși de sablare de calitate.

Janta mea este sablată. Ce urmează?

Dacă ai trecut cu succes faza de sablare a jantelor, te așteaptă partea mai plăcută - vopsirea. Câți oameni, atâtea gusturi, expresia aceasta este pe cât se poate de adevărată în cazul vopsirii jantelor. Indiferent dacă dorești un lac clasic sau crom, imaginația ta nu are limite. Reține, totuși, că fiecare tip de vopsea necesită un tratament diferit. Ca rezultat, însă, toate vor arăta extraordinar și datorită lor vei obține efectul unor jante complet noi.

Și acum am ajuns la final. Deci, dacă îndrăznești să folosești metoda de sablare, nu uita să verifici gama completă de instrumente de pe site-ul nostru.
Succes!