Noul an este asociat cu multe schimbări. De aceea, la început de an alegem noi țeluri pentru viitor. Totuși, adevărul este că nu reușim întotdeauna să le îndeplinim sau să perseverăm în a le duce la bun sfârsit. Dacă țelul tău de Anul Nou este să slăbești sau să-ți îmbunătățești sănătatea fizică, te vom sfătui cum să începi, să perseverezi și să atingi acest obiectiv.

Potrivit statisticilor, până la 70% dintre oameni își fac rezoluțiile de Anul Nou, cele mai comune sunt:

- să slăbească

- să renunțe la fumat

- să nu mai consume alcool

- să își schimbe stilul de viață

-să își schimbe locul de muncă

- să economisească

 

 

1. BAZA ESTE MOTIVAȚIA CORECTĂ

Cea mai mare piedică este lipsa motivației – prea mult entuziasm la început, care în cele mai bune cazuri tinde să dureze până la sfârșitul lunii ianuarie, apoi este înlocuit de un sentiment de satisfacție, cu faptul că acele kilograme de Crăciun se duc încet. Scuze precum lipsa de timp sau faptul că sala de fitness este închisă și nu ai unde să faci exerciții nu te pot împiedica de la drumul pe care-l dorești. Există multe videoclipuri și aplicații pe internet astăzi care îți oferă sfaturi pentru antrenamente rapide acasă.

 

Tip:

Este dovedit științific că obiectivele pe care le notăm sau le spunem cuiva creează un sentiment de angajament și vei depune un efort mai mare pentru a le atinge - vei avea un simț mai mare al responsabilității pentru a-ți îndeplini obiectivele. Eșecul de a nu face acest lucru și de a găsi scuze va fi mult mai dificil.

 

 2. ALEGEȚI OBIECTIVE REALE PE CARE LE PUTEȚI ÎMPLINI

Cu cât îți definești mai clar obiectivele, cu atât vei persevera mai ușor. Visul tău este să alergi un maraton, dar nu ai încercat niciodată să alergi nici măcar 10 kilometri? Nu vă stabiliți obiective nerealiste care vă deprimă după primul eșec. De exemplu, începeți să alergați 20 de kilometri pe săptămână. O astfel de provocare este reală, iar îndeplinirea ei te va duce mai departe.

  

Dacă scopul tău este să slăbești, să faci mișcare sau visezi la pătrățele le poți avea  chiar și din confortul casei tale, îți poți creea propria sală del fitness acasă. Doar câteva lucruri pe care le vei găsi la noi:

- benzi de rezistență

- saltele de exercitii

- roată pentru abdomene

- minge de fitness

- trambulină

 

  3. Ai răbdare

Scăderea în greutate, mișcarea, un stil de viață sănătos - nu sunt o chestiune de timp, trebuie doar să te focusezi pe ceea ce îți dorești. Dacă te obișnuiești cu exercițiul, îți va lua aproximativ o lună (conform studiilor este vorba de aproximativ 66 de zile). Până când exercițiul devine un obicei, trebuie pur și simplu să perseverezi pentru acele 66 de zile.

 

 

Noi, cei de la Bestent, credem că anul acesta va fi mai bun pentru noi toți decât anul trecut și că vă veți putea îndeplini țelurile propuse de Anul Nou. Vă dorim un început de an nou plin de succes!