Știm că alegerea unui tester potrivit poate fi o provocare, indiferent dacă ești mecanic profesionist sau doar îți dorești să-ți repari singur mașina. Fiecare are diferite pretenții de la testerul de autodiagnoză. De aceea am selectat cele mai frecvente întrebări și am răspuns la ele.

Sunt interesat de un tester de autodiagnoză mai avansat care poate efectua o resetare a frânei de mână, setarea ABS, resetarea intervalelor, ș.a.m.d......

Următoarele modele de autodiagnosticare au funcțiile enumerate mai sus: X431 PROS V 1.0., LAUNCH X431 PAD III, X431 V+. 

Pentru profesioniști recomandăm Launch X431 PAD VII, care are toate funcțiile dorite de cei mai pretențioși utilizatori, de la resetări de rutină la intervale de service până la codarea unității de control, inclusiv resetarea frânei și setările ABS-ului. Ca bonus aceasta are o actualizarea gratuită timp de  un an de zile.

Care sunt limbile acceptate?

Modelele Launch X431 V+ și X431 PROS V 1.0  acceptă limba cehă. Majoritate le veți găsi în engleză, germană sau rusă. Ca să primiți ca și client informațiile, am prelucrat pentru dvs. un tabel cu limbile acceptate.

Testerul este echipat și cu limba rusă?

Toate modelele marca Launch, pe care le avem în ofertă în general sunt echipate cu limbile: engleză, germană și rusă. Modele X431 V+, X431 PROS V 1.0. sunt echipate și cu limba cehă. 

Este posibil ca testerul LAUNCH X431 PAD VII să se conecteze la imprimantă, pentru imprimarea datelor?

Da modelul LAUNCH X PAD VII poate fi conectat prin Wifi. În principiu fiecare “model tip tabletă” LAUNCH are conexiune pentru Wifi și funcționeazú ca o tabletă clasică cu sistem de operare Android. O altă soluție este să trimiteți prin e-mail/bluetooth/wifi către un dispozitiv care este conectat la imprimantă.

Modelul CR 319 nu are conexiune WIFI, dar nu este nici o problemă să fie conectat la o imprimantă prin cablu USB.

Este posibil să fie diagnosticate cu LAUNCH CRP 909X și camioanele?

Nu, LAUNCH CRP 909X nu oferă funcția de diagnoză pentru camioane. Dacă doriți să diagnosticați și camioane vă recomandăm unul dintre aceste produse: X431 V+ , X431 PROS V, X431 PAD III împreună cu HD 3 modul pentru camioane. Eventual X431 PAD VII, care are în pachet Smart Link pentru diagnosticarea camioanelor, dar în acest caz este obligatoriu să vă cumpărați și soft-ul. 

Este posibil să citesc instrucțiunile înainte de cumpărare?

Scrieți-ne pe chat sau pe adresa de email info@foxigy.ro și ne ocupăm să le obținem pentru dvs.

Ce mărci de mașini acceptă autodiagnoza ?

Toate mărcile de mașini sunt trecute în descrierea produsului. OBD II acceptă majoritatea mașinilor fabricate după anul 1996 USA, cu motoare pe benzină din anul 2000 pentru UE și cu motoare pe motorină din anul 2003 pentru UE.

Ce este OBD?

OBD este prescurtarea de la On Board Diagnostics. În traducerea liberă asta înseamnă diagnosticarea mașinii la bord. Acesta este un rezumat al standardelor de comunicare, al echipamentelor, formelor, conectorilor și semnalelor, astfel încât să putem obține informațiile necesare despre vehicul și parametrii de funcționare.



Ce diferență este între OBD II și OBD I?

OBD I a fost introdus la începutul anilor 1990 pentru a unifica sistemele de diagnosticare pentru un control mai bun al emisiilor. Producătorii au instalat un singur port în autovehicule, dar sistemele lor diferă.

OBD II este primul sistem de diagnosticare universal reglementat care a fost introdus în SUA în 1996, în UE pentru motoarele pe benzină în 2000 și pentru diesel în 2003. Locația porturilor de asemenea este aceeași. La stânga sub volan și tabloul de bord deasupra zonei picioarelor șoferului. OBD II nu necesită adesea o conexiune fizică între dispozitivul de scanare și conectarea conectorului la bord.

Ce înseamnă EOBD?

EOBD este versiunea europeană pentru OBDII. Singura diferență între EOBD și OBD II sunt anii în care au fost introduse (OBD II 1996 în USA, EOBD 2000 pentru motoarele pe benzină și 2003 pentru motoarele diesel).

OBD II poate citi și OBD I?

Dispozitivele OBD II pot citi și OBD I cu condiția ca adaptorul să fie cel corect.

Care sunt funcțiile de bază OBD II?

Funcțiile de bază pentru fiecare autodiagnoză OBD II sunt:

Modul 1: Valori măsurate, stare OBD-II, cod de pregătire

Modul 2: Freeze frame (înghețați cadrul)

Modul 3: Coduri de eroare legate de emisii

Modul 4: Ștergerea codurilor de eroare

Modul 5: Testul sondei lambda

Modul 6: Tete monitorizate discontinuu

Modul 7: Coduri de eroare

Modul 8: Membrii de acțiune

Modul 9: Informații despre calibrare (codul VIN, calibrare ...)

Modul 10/0xA: Codurile de eroare stocate în EEPROM



Ce înseamnă DTC?

Data Trouble Cod prescurtat DTC, este un cod de eroare format din 5 caractere, care de obicei constă dintr-o literă și patru cifre. Codul în sine indică o eroare care a fost găsită prin autodiagnoză.

Ce autodiagnoză trebuie folosită pentru autovehiculele IVECO?

Pentru diagnoză vehiculelor Iveco se recomandă modelul X431 V+ și fără a fi nevoiți să cumpărați modulul HD 3. Pentru alte camioane este nevoie de HD 3 modul.

Ce fel de adaptor este necesar pentru Škoda Felicia?

Škoda Felicia este dotată cu conector OBD pentru a putea fi citit este nevoie de cablu kkl de conversie și dispozitiv care acceptă extensia VAG-com.

Ce fel de autodiagnoză folosim la automobilele personale?

Toate testerele din oferta noastră asigură diagnosticarea autoturismelor. Depinde doar de ceea ce așteptați de la o anumită autodiagnosticare.

Ce se întâmplă după trecerea unui an cu actualizarea gratuită?

Actualizarea o veți putea cumpăra direct din magazinul nostru online. Update-ul software-ului vă garantează că veți putea diagnostica și cele mai recente modele de autovehicule. Fără actualizare, se va putea lucra în continuare, dar dispozitivul nu va include cele mai recente modele de mașini sau noi îmbunătățiri software.

Este necesar ca mașina să fie pornită în timpul efectuării testului?

Când vizionați date în direct și măsurați alte valori, este necesar să porniți mașina. Nu este nevoie să porniți mașina când citiți, ștergeți erorile DTC, codificați, resetați funcția etc. Doar rotiți cheia în a doua poziție, pentru aprinderea computerului de bord. În cazul mașinilor cu pornire fără cheie este necesară apăsarea butonului de pornire fără ambreiaj/frână, pentru simpla aprindere a bordului.

Aveți alte întrebări? Nu ezitați să ne contactați. Vă vom răspunde cu drag.

Aveți testerul Launch? Asta ar trebui să știți despre actualizări.

Cele cu  actualizare gratuită nelimitat sunt:: CR 319, CRP129X

Cele cu actualizare gratuită de 1 an de zile: X431 PROS V 1.0., LAUNCH X431 PAD III, CRP 909X, X431 PAD VII, X431 PROS MINI, X4k31 V+

Actualizarea se poate cumpăra din magazinul nostru online.

Actualizarea garantează adăugarea celor mai recente modele de mașini sau îmbunătățiri de software. În acelși timp, va fi posibilă utilizarea fără actualizări regulate.

Aveți întrebări, pe care nu le-am cuprins în acest articol? Nu ezitați să ne contactați.