Mulți dintre noi petrecem mult timp în vehiculele noastre, așa că este important să facem mediul din interiorul mașinii cât mai plăcut posibil. Unul dintre principalii factori, care afectează confortul la volan, este nivelul de zgomot din vehicul. Un mediu zgomotos poate provoca stres și oboseală și poate afecta, de asemenea, neplăcut, întreaga experiență a conducerii.

Care sunt beneficiile îmbunătățirii acusticii vehiculului dumneavoastră?

Îmbunătățirea acusticii vehiculului dumneavoastră, poate avea un efect pozitiv asupra experienței dumneavoastră de a conduce. Vă puteți bucura de muzica din difuzoare fără interferențe, iar atmosfera generală din interiorul mașinii poate fi mult mai plăcută. În plus, mulți oameni nu realizează că nivelurile ridicate de zgomot într-un vehicul, pot duce la diverse probleme de sănătate, cum ar fi dureri de cap cronice și oboseală. Îmbunătățind acustica vehiculului dumneavoastră, puteți preveni aceste probleme și vă puteți bucura de o experiență mai confortabilă.

Cum să îmbunătățiți acustica vehiculului dumneavoastră?

Există mai multe moduri prin care puteți îmbunătăți acustica vehiculului dumneavoastră. O opțiune este să folosiți materiale speciale, pentru reducerea zgomotului, pe care le puteți instala cu ușurință fie singur, fie cu ajutorul unui profesionist. Aceste materiale sunt concepute pentru a minimiza pătrunderea zgomotului în interiorul vehiculului și pentru a crea un mediu mai silențios. În mod obișnuit, primul strat este un covor de aluminiu-butil, care atenuează vibrațiile, tonurile scăzute și are efect anticoroziv, al doilea strat este din spumă de cauciuc, care amortizează tonurile medii și superioare, iar al treilea strat, pentru soluții premium, este de obicei un covor de cauciuc, pentru a îmbunătăți izolația termică a mașinii.

Material necesar pentru izolarea în două straturi a interiorului unui autoturism:

Stratul de butil - Suprimă vibrațiile și zgomotul.

Ușile din față - aproximativ 2 m2, Covoraș butil 2 mm sau matrice de butil mai groasă AB-25

Ușile din spate - aproximativ 1,5 m2, Covoraș butil 2 mm sau matrice de butil mai groasă AB-25

Podeaua - aproximativ 3,5m2, Covoraș butil 2 mm sau matrice de butil mai groasă AB-25

Portbagaj - aproximativ 2,5 m2, Covoraș butil 2 mm sau matrice de butil mai groasă AB-25

Mască - aproximativ 1,25 m2, Covoraș butil 2 mm sau matrice de butil mai groasă AB-25

Al doilea strat, covoraș izolator - covoraș anti-zgomot impermeabil:

Ușile din față - aproximativ 1,25 m2 - spumă de cauciuc 6mm sau mai groasă

Ușile din spate - aproximativ 1 m2 - spumă de cauciuc 6mm sau mai groasă

Podeaua - aproximativ 3,5 m2 - spumă de cauciuc 9mm sau mai groasă

Portbagaj - aproximativ 2,5 m2 - spumă de cauciuc 9mm sau mai groasă

Acoperiș - aproximativ 3 m2 - spumă de cauciuc 3mm sau mai groasă

Pentru a izola compartimentul motor și capota, utilizați un covoraș certificat, neinflamabil

Procedura de izolare fonică a ușilor auto:

Pasul 1 

Mai întâi, deșurubați elementele din plastic din interiorul ușii, mânerele, mânerele ușii, punctele de reflexie ale șuruburilor atașează întregul capac de tapițerie de structura ușii. După deșurubare, scoatem capacul de plastic al ușii. Eventual, scoateți și difuzoarele pentru a evita deteriorarea acestora.

Pasul 2

Apoi îndepărtați spuma/folia care acoperă orificiile tehnologiei. După îndepărtarea spumei, degresați tabla cu solvent sau benzină. În același timp, merită să lubrifiați mecanismele ușii pentru a le crește durata de viață.

Pasul 3 

După demontarea, curățarea și degresarea structurii ușii, începeți instalarea covorașului antivibrații din aluminiu-butil prin orificiile tehnologice, pe peretele ușii. Folosiți o rolă pentru a împinge bulele de aer și pentru a asigura o bună aderență.

Pasul 4

Alegeți aceeași procedură la exterior pentru a acoperi găurile tehnologice. În timp ce în interior puteți lipi covorașul pe bucăți, exteriorul ar trebui să fie dintr-o singură bucată și să copieze forma ușii. Decupați orificiile fie înainte de lipire, fie după.

Pasul 5 

Pentru a îmbunătăți efectul acustic, puteți utiliza spumă izolatoare ca al doilea strat, care absoarbe zgomotul în exces și puteți înlocui garnitura ușii.

Setul complet DoorHush pentru astfel de izolare fonică, îl găsiți la noi.

Video ilustrativ: