Cu siguranță ați auzit deja despre jucării educative. Multe dintre ele se bazează pe filosofia educației, create de medicul și pedagogul italian Maria Montessori la începutul secolului al 20-lea. Casa copiilor (Casa dei Bambini), unde aceasta preda, era mai degrabă o casă decât o școală. A fost un loc în care copiii au învățat, în primul rând, să fie mulțumiți și fericiți. Jucăriile Montessori sunt excepționale tocmai pentru că respectă dezvoltarea naturală a copiilor și îi educă într-un mod discret.

 

Ce este pedagogia Montessori?

Folosind cuvintele fondatoarei am putea descrie acest tip de educație după cum urmează.

Trebuie să luăm în considerare personalitatea umană, nu metoda educațională.  

 

Asta înseamnă că dacă înțelegem și respectăm copilul, acesta va găsi propriul mod de a învăța tot ce are nevoie. Predarea în școlile Montessori este guvernată de diferite principii. Dintre cele mai importante fac parte:

  • Sprijinirea activităților copilului
  • Lipsa mustrărilor, sau a pedepselor
  • Învățătorul este un ghid, nu o autoritate
  • Copiii nu sunt dependenți de laude, dar au o stimă de sine sănătoasă
  • Copiii își aleg locul de lucru și materialele, acestea nu li se indică în mod concret

Cum sunt jucăriile Montessori?

Jucăriile Montessori, pe care le găsiți în magazinul nostru on-line, sunt excepționale prin faptul că, sunt realizate din materiale și în culori, care vor capta interesul copiilor. La prima vedere și la prima atingere. Acestea urmăresc treptat dezvoltarea copiilor, care își aleg jucăriile raportat la vârsta și interesul lor . Primele sunt jucăriile simple din lemn, iar treptat, pe măsură ce bebelușul se transformă în copil de grădiniță, sau școlar, se schimbă și preferințele și nevoile acestuia. La noi veți găsi jucării Montessori pentru toate etapele de dezvoltare ale copilului dvs:

           

Învățăm de la voi

Acesta ar putea fi mesajul copiilor către părinții lor. Cu siguranță știți acest lucru. Fetele își doresc să gătească, folosind un mixer adevărat, băieții caută după unelte și cea mai mare dorință a lor este să se plimbe cu un excavator, sau cu un camion al salubrității. De aceea jucăriile precum bucătăriile, magazine pentru copii, sau mesele cu unelte, sunt foarte îndrăgite în rândul copiilor. Noi, încercăm să ne apropiem cât mai mult de filosofia pedagogiei Montessori.

Credem că veți avea ce alege din gama noastră de jucării pentru copii. Dacă aveți nevoie de un sfat, suntem aici pentru dvs.