Artă și seturi creative pentru pictură

Jucării benefice pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. Dacă te gândești la un cadou potrivit pentru un copil, un kit pentru pictură și  desen  cu accesorii complete precum: creioane, markere, acuarele, vopsele tempera, pensule, creioane cerate este alegerea perfectă. Care sunt beneficiile achiziționării unui set pentru pictură?

Dezvoltă imaginația

Este foarte important să dezvoltați și să susțineți imaginația copilului. Când desenează,imaginația copilului curge liber. Lăsați-l pe cel mic să aleagă culorile, motivele sau instrumentele dorite pentru a picta. Nu-l certați niciodată pentru munca lui și nu râdeți niciodată de munca lui.

Exersarea abilităților motorii

Colorarea, desenarea formelor ajută la dezvoltarea abilităților motorii ale copiilor și la exersarea scrisului de mână. Desenul dezvoltă mișcări fine și precise ale mâinilor și degetelor.

Calmarea sistemului nervos

Este dovedit stiințific că desenul care include: desenul cu acrilice, acuarele și tempera, are efecte terapeutice. Copilul se calmează când desenează și acest lucru îl ajută să facă față stresului și anxietății.

Pentru a își exprima sentimentele

Cu ajutorul desenelor pictate putem înțelege dorințele, dar și problemele și preocupările copilului.

Încredere în sine

Cu fiecare desen pe care îl lăudați sau îl expuneți într-un loc vizibil îi ridică încrederea în sine și îl încurajează să creeze.

Știi să păstrezi și să încurajezi interesul pentru desen

  • Pentru a păstra interesul copilului pentru desen, lăudați întotdeauna rezultatul
  • Nu râdeți niciodată de creațiile lui
  • Arătați interes: De ce ai ales această culoare? Ce este desenat în imagine? Cui i-o dedici? Unde o punem?
  • Dacă nu reușește singur, ajută-l 
  • Nu-l deranja: nu-i curăța biroul în timpul creării, așteaptă ca el să-și termine opera de artă
  • Agățați pozele pe perete, afișați pozele în locuri vizibile
  • Veți susține interesul pentru desen și colorat cu ajutorul unui set artistic creativ (cu accesorii complete precum: vopsele, markere, acuarele, vopsele tempera, pensule, foarfece, lipici, ascuțitoare, riglă, creioane colorate) acolo copilul găsește tot ce are nevoie într-un singur loc și bine depozitat într-un set practic pe care îl poate lua oriunde cu el.

Deci acum știi ce cadou să cumperi cel mic?