Elevatoarele cu două coloane, fac parte din echipamentul de bază a oricărui service de calitate. Datorită eficienței lor de ridicare, ele permit efectuarea lucrărilor de diagnosticare și service, de exemplu, pe osii și suspensii de roți, sisteme de frână și evacuare, la schimbarea uleiului din motor sau transmisie și multe altele. La prima vedere, toate pot părea la fel, dar unele au funcții suplimentare, construcție consolidată, sursă de alimentare diferită, dimensiuni etc. Prin urmare, vom analiza acum principalele funcții și diferențe ale elevatoarelor cu două coloane și vom compara elevatoarele din oferta noastră actuală.

Elevator automat vs pneumatic

În acest caz, este o diferență între sistemul de blocare și modul în care vehiculul este coborât la sol. 

În cazul dispozitivelor semiautomate trebuie să eliberăm manual blocatoarele. Pentru a coborî vehiculul la sol, este necesară eliberarea manuală a blocatoarelor. De obicei, eliberăm blocatoarele separat, pentru fiecare coloană. Așadar, de fiecare dată când doriți să coborâți o mașină, vă așteaptă o plimbare în jurul elevatorului. 

Elevatoarele automate după cum sugerează și numele, controlează automat blocatoarele. Blocatoarele sunt eliberate printr-un sistem electromagnetic, care este controlat de la panoul de comandă de pe una dintre coloane. După ce ridicați brațele elevatorului, trebuie doar să apăsați butonul LOCK, de pe panoul de control.

Elevatoarele semiautomate cu două coloane sunt în general mai ieftine. Cu cele automate totuși nu pierdeți timpul, cu activarea manuală, cu bolocatoarele, economisiți timp, munca este mai eficientă și, în plus, mai sigură. 

Deci are sens un elevator semiautomat? Da, este o alegere excelentă pentru service-urile la început de drum, deoarece acestea sunt mai puțin costisitoare. Sau, în cazul unui service auto dezvoltat și bine cotat, care deține deja un elevator automat, unul semiautomat poate fi un ajutor grozav.

Alimenatre 230V vs. 400V

Atunci când alegeții, s-ar putea să fiți interesat și de ce tip de sursă de alimentare să alegeți, 230V sau 400V. În cazul tipurilor mai vechi, acesta ar fi putut fi, un factor decisiv în ceea ce privește performanța elevatorului. În prezent, atunci când alegeți din oferta noastră, singurul factor decisiv este ce tip de rețea electrică aveți în atelierul dumneavoastră. În ambele cazuri, munca este la fel de eficientă. 

Traversă superioară vs inferioară

Elevatorul cu două coloane, cu traversă superioară este de obicei destinat doar mașinilor personale, deoarece traversa superioară poate interfera cu ridicarea vehiculelor mai înalte. În avantaj este însă mișcarea sub mașina ridicată, deoarece nu vă încurcă traversa inferioară, vă puteți mișca liber, de exemplu cu căruciorul pentru scule, cricul pentru cutia de viteze, sau extractorul de ulei.

Traversa inferioară permite ridicarea, de exemplu, a dubelor și a SUV-urilor înalte. În acest caz, deplasarea cu accesorii pe sub vehicul este mai dificilă, iar riscul de împiedicare crește.

Dotări suplimentare

Ceea ce poate fi o altă diferență, sunt accesoriile, sau echipamentele suplimentare ale elevatoarelor cu două coloane. Ca standard, toate sunt echipate aproximativ la fel, dar unele tipuri sunt echipate cu gadget-uri, care merită luate în considerare. De exemplu, capacele de lanțuri, sau frânghii, vor asigura că o cantitate semnificativ mai mică de murdărie și praf ajunge la unitate, reducând astfel costurile de întreținere. Iluminarea LED suplimentară, care va îmbunătăți vizibilitatea sub vehicul, o priză suplimentară, care permite conectarea unor instrumente suplimentare direct de la elevator, sau brațele simetrice, care sunt o alegere excelentă pentru ridicarea furgonetelor și vehiculelor lungi, precum și alte gadget-uri, pot de asemenea fi o alegere grozavă.

Terenul și baza 

În general, pentru elevatoarele noastre cu două coloane se recomandă o suprafață plană de beton, cu un strat de cel puțin 30 cm de beton clasa B25. În cazul betonului proaspăt, este necesar să așteptați cel puțin 28 de zile, înainte de a instala elevatorul cu două coloane. 

Dar oferim și cricuri cu cadru armat și picioare suplimentare care distribuie greutatea, iar cerințele acestora sunt de cel puțin 20 cm de beton B25. 

Când ar trebui să optați pentru un elevator cu patru coloane?

Elevatoarele cu patru coloane funcționează pe principiul unei platforme, astfel încât mașina nu este ridicată de punctele de ridicare, ci stă ferm pe roți. Prin urmare, acest tip este utilizat în principal în diagnosticare, atunci când este necesar să lăsați suspensia roții încărcată. Pot lucra confortabil cu o gamă largă de mașini. Dar sunt mult mai pretențioase la spațiu. Sunt mai scumpe, dar cu echipamentul potrivit, nu există nicio lucrare cu care nu s-ar putea descurca.

Prin urmare, dacă doriți să vă ridicați serviciile la nivelul următor, un elevator cu patru coloane, cu accesorii de geometrie a roții și ridicare suplimentară, este ceea de ce aveți nevoie.