Fiecare animal de companie merită propriul său loc pentru relaxare, sau joacă, propriul său loc în care se va simți în siguranță și unde se poate ghemui și odihni. Pentru ca cățelul dvs să poată îndeplini comanda „mergi la locul tău“ și să alerge cu bucurie către acel loc, achiziționați-i un pătuț în care se va simți în siguranță. Nu uitați că chiar și cățelul căruia îi place să doarmă cu dvs în pat, sau pe canapea, are nevoie de un pătuț al lui, deoarece acesta este doar al lui și este un loc de refugiu, unde se poate odihni și unde se simte în siguranță.  

Ce fel de cuclcuș să îi alegeți cânelui?

Alegerea culcușului pentru câine este importantă. Înainte de a alege culcușul, răspundeți-vă la întrebarea: Unde va fi amplasat acesta? La început, nu ar trebui să mutați culcușul dintr-un loc într-altul, cel puțin până când câinele se obișnuiește cu acesta și cu locul în care acesta este amplast.

 • Dacă doriți, sau aveți un câine al cărui loc este în exterior, alegeți un culcuș rezistent , care poate fi spălat și a cărui întreținere este ușoară.  
 • Dacă doriți, sau aveți un câine de interior, puteți alege și un culcuș pufos, sau din pluș

Acestea sunt cele mai îndrăgite culcușuri pentru câini.

Dacă nu vă puteți decide, ce tip de culcuș va fi cel mai potrivit pentru câinele dvs, urmăriți câinele în timpul somnului, pentru a afla ce îi place.

 • Dacă în timpul somnului câinele se întinde, ideală pentru el va fi salteaua pentru câini, sau pătura pentru câini. 
 • Dacă câinele se ghemuiește în timpul somnului, ideal pentru el va fi culcușul cu marginile înălțate, sau culcușul pufos pentru câini. 

Salteaua pentru câini, sau covorașul pentru câini

Stratul extrem de elastic al saltelei oferă un suport suficient de dur chiar și pentru cele mai grele rase și va servi și ca pat pentru un câine mare. Partea de jos a saltelei este realizată din material anti-derapant, care împiedică mișcarea saltelei. Husa saltelei este detașabilă și poate fi spălată la mașina de spălat automată. Rezolvarea ideală atât pentru câinii de exterior, cât și pentru cei de interior.

Culcușuri textile - pătura pentru câini

Pătura pentru câini poate fi utilizată drept culcuș de călătorie pentru câine. Pătura pentru câini încălzește plăcut, oferă un confort moale și în plus, protejează canapeaua dvs, mașina, podeaua de părul și gheruțele animalului de companie. Culcușurile textile pot fi spălate la mașina de spălat, iar după spălare vor continua să fie ca noi. Culcușurile textile pot fi utilizate drept culcuș de călătorie pentru câini. 

Culcuș pentru câini cu margini înălțate

Culcușul cu margini înălțate este ideal și este îndrăgit de câinii, care adoră să lenevească. Este potrivit atât pentru câinii de talie mică, cât și pentru cei de talie mare. Culcușul este plăcut și moale și suficient de spațios pentru leneveală și odihnă de asemenea, este potrivit și pentru rase de talie mai mare. Marginile înălțate ale cuclcușului oferă un confort mai mare pentru câinii, cărora le place să își țină capul mai sus decât corpul. Câinele se poate ghemui în acest culcuș în poziția sa preferată

Perne pentru câini, culcuș pufos pentru câine

Culcușurile pufoase din pluș sunt potrivite pentru câinii de interior. Sunt extraordinar de confortabile și moi. Pernele pentru câini au marginile puțin înălțate, sunt confortabile pentru câine și asigură sprijinirea corectă a capului. Pe lângă o calitate mai bună a somnului, animalul dvs. de companie va avea și un sentiment.

de siguranță, deoarece plușul imită părul mamei sale. În plus, perna va fi ideală pentru zilele mai reci. Pernele pentru câini sunt, de asemenea, echipate cu fund antiderapant

Cuștile de transport pentru câini

Cu cușca de transport pentru câini îi veți asigura câinelui dvs nu doar o căsuță, ci și transport sigur în timpul călătoriilor dvs. Cuștile pliabile pentru câini cu construcție rezistentă, au 2 opțiuni de intrare și o podea detașabilă pentru curățare mai ușoară. Animalul dvs de companie se va simți în această cușcă confortabil și în siguranță.

Pentru un confort mai mare, puteți pune în cușcă de exemplu.

 • o pătură pentru câini
 • sau o saltea, sau covoraș pentru câine 

Culcuș pentru câine căsuță, sau cort

Căsuța pentru câine, sau cortul, va fi îndrăgită de animăluțul dvs de companie, din prima clipă, este potrivită atât pentru câini, cât și pentru pisici. Această cușcă modernă este un loc confortabil pentru joacă și odihnă. Animalului dvs de companie îi va oferi confort și va înfrumuseța interiorul casei dvs oferindu-i un farmec aparte. Proprietarul poate crea în doar câteva minute un loc confortabil, pentru odihnă și joacă, pentru animalul său de companie. Este potrivit nu doar pentru interior, ci și pentru exterior. Mutarea cortului este simplă și confortabilă - în casă, pe terasă și în grădină.

Cum să măsurați corect câinele pentru a-i alege culcușul?

Dacă doriți să alegeți dimensiunea corectă a culcușului, sau a păturii pentru animăluțul dvs de companie, ar trebui să măsurați:

 • Lungimea de la vârful nasului, până la capătul codiței
 • Înălțimea de la baza lăbuței, până în vârful capului
 • Bineînțeles, pentru ca câinele să se simtă confortabil, ar trebui să adăugați 10 - 15 cm în plus la aceste măsurători, dependent de talia câinelui (cu cât este câinele de talie mai mare, cu atât mai mulți centimetri ar trebui să adăugați).
 • Cel mai bine este să măsurați câinele în poziția lui preferată de somn 

Pentru măsurătorile necesare culcușului corect, veți avea nevoie de

 • Gustarea favorită, pentru a face câinele să coopereze în timpul măsurării
 • Pentru măsurare este cel mai bine să folosiți o bandă de măsurare de croitor, sau altă bandă de măsurare flexibilă. Nu folosiți ruletă, sau bandă de măsurare metalică. 

O regulă generală, valabilă pentru majoritatea câinilor este, că

 • rasele miniaturale au nevoie de un culcuș cu dimensiunea de 45 cm
 • rasele mici au nevoie de un culcuș cu dimensiunea de 60 cm
 • rasele medii au nevoie de un culcuș cu dimensiunea de 70 – 85 cm 
 • rasele mari au nevoie de un culcuș cu dimensiunea de 90 cm și mai mult.

Unde trebuie amplasat culcușul câinelui?

Este foarte important să nu mutați culcușul câinelui la început, acesta trebui să învețe și să se obișnuiască cu locul său. Amplasați cuclcușul în așa fel, încât câinele să aibă acces la el, pe parcursul întregii zile. Respectați aceste reguli de bază:

  • Culcușul câinelui nu trebuie amplasat niciodată în apropierea unui radiator, sau a climei
 • Nu amplasați culcușul, într-un spațiu în care se creează permanent curenți de aer
  • Dar nici într-un loc în care bate soarele toată ziua
  • Câinele trebuie să știe să ajungă la culcușul său, chiar și atuncă când dvs nu sunteți acasă
  • Atenție la gălăgie, câinii sunt mult mai sensibili la gălăgie, decât noi oamenii
  • Atenție la cabluri, sau obiecte de valoare, aveți grijă să nu amplasați culcușul în apropierea cablurilor
 • În apropierea culcușului, este indicat să puneți și recipientele de apă și mâncare ale câinelui.

Cum ar trebui să curățați culcușul câinelui?

Întreținerea culcușului este foarte importantă, atât pentru sănătatea câinelui, cât și pentru dvs. În cazul utilizării pe termen lung și fără întreținere adecvată virușii, părul, bacteriile, saliva câinelui se înmulțesc în culcuș

Acestea sunt principiile de bază ale modului de a menține un câine sănătos și curat

 • Îndepărtați grosul de murdărie - scuturați bine culcușul în exteriorul casei, pentru o curățare corectă, puteți folosi o perie, sau o mătură
 • După ce ați îndepărtat grosul de murdărie, aspirați bine culcușul, cu ajutorul unui aspirator. Insistați bine în toate colțurile și pe la cusături, unde se adună cea mai mare cantitate de murdărie, păr, insecte,...
 • Dacă considerați că, culcușul câinelui dvs, are nevoie de o curățare mai amănunțită, înmuiați culcușul în apă fierbinte pentru 5 minute, pentru a scăpa de toate insectele și de viermișorii, care se pot ascunde în interiorul culcușului. Nu lăsați culcușul în apă fierbinte pentru prea mult timp, pentru a nu-l deteriora. 
 • Pentru a elimina mirosul de câine puteți folosi un spray care absoarbe mirosul, dar aveți grijă ca spray-ul trebuie să fie potrivit pentru animale și aflați dinainte dacă câinele dvs. nu suferă de alergii
 • Spălați husa: asta depinde de culcușul pe care îl alegeți. Majoritatea culcușurilor au husă detașabilă cu fermoar, pe care pur și simplu o puteți spăla la mașina de spălat, iar după spălare va fi ca nouă. Atenție, verificați pe eticheta produsului, dacă husa poate fi spălată la mașina de spălat, sau doar la mână. 
 • Pe piață există detergenți special concepuți pentru animale, dar puteți folosi și detergent normal, cu condiția să fie prietenos cu mediul, ecologic și să nu fie prea parfumat. Dacă câinele dvs este alergic, cereți sfatul veterinarului
 • Uscați foarte bine husa pentru a nu se crea mucegai în culcușul câinelui. Urmăriți informațiile de pe eticheta produsului, pentru a afla dacă puteți usca husa în uscătorul de rufe
 • După ce husa este perfect uscată pe toate părțile, o puteți pune înapoi pe culcuș și gata, câinele se poate bucura din nou de propriul său locșor, în siguranță.