Sărbătorile de iarnă nu ar avea același farmec fără un brad de Crăciun frumos împodobit. Înainte de a-l împodobi, trebuie însă să parcurgeți pașii necesari pentru asamblarea acestuia. Pentru că orice brad de Crăciun artificial pe care îl achiziționați este împachetat și dezasamblat. Ramurile și crenguțele sunt pliate, deci după despachetare vă așteaptă asamblarea bradului. Cum asamblăm însă bradul de Crăciun? Nu vă faceți griji, cu ajutorul instrucțiunilor noastre, veți trece cu ușurință și de această etapă!

Pasul 1: Asamblarea suportului pentru bradul de Crăciun artificial 

Scoateți toate părțile bradului de Crăciun din pachet și asigurați-vă că nu lipsește niciun element. Prima componentă pe care trebuie să o asamblați este suportul.

Pentru a face asta, introduceți brațele individuale ale suportului în canelurile acestuia cât de mult ajung și așezați bradul pe podea. Asigurați-vă că este pe o suprafață plană și fermă. Dacă aveți un  brad de Crăciun pe trunchi natural, înfășurați suportul în șalul de iută pe care îl aveți inclus în pachet.

Sfatul nostru: Cum să înfășurați suportul în șalul de iută? 

Amplasați suportul în mijlocul materialului de iută decoratiăv. legați iuta cu sfoară în jurul trunchiului și aranjați-o conform dorinței dvs.

Pasul 2: Separarea ramurilor și conectarea secțiunilor bradului de Crăciun 

Începeți să separați și să întindeți ramurile de pe rândul cel mai de jos al bradului. Întindeți-le cu mâna, într-un unghi de 90 de grade, trăgând ușor în lateral pentru a le deschide și a le da volum.

În cazul brazilor din categoria Molid Snowy ridicați ușor crenguțele într-un unghi de 45 de grade. Asigurați-vă că nu ratați nicio crenguță și că ramurile individuale au aceeași distanță între ele. 

Continuați asamblarea bradului artificial cu aranjarea ramurilor din celelalte secțiuni ale sale. Începeți cu aranjarea ramurilor din centru, de la trunchi, către dumneavoastră.  

Pentru a obține un aspect mai plin al bradului artificial, încercați întotdeauna să răspândiți ramurile într-o direcție diferită (în lateral sau în sus). Faceți acest lucru încet și cu răbdare, mergând de la crenguță la crenguță, așezându-le în golurile ramurilor de dedesubt. Modelați-le conform imaginației dumneavoastră.  

Dacă bradul este din mai multe părți sau secțiuni, ajunge să le clădiți una peste cealaltă, să le fixați la nivelul trunchiului și să continuați aranjarea.

Nu uitați nici de vârful bradului. Aranjați ultimul rând de crenguțe în formă de stea. Bradul va avea o formă perfectă și va arăta perfect în ansamblu.

Modelarea ramurilor 

În ceea ce privește modelarea ramurilor unui brăduț de Crăciun artificial, aveți patru posibilități: 

  • în cazul aranjării orizontale a crenguțelor, toate crenguțele sunt aranjate orizontal, într-un plan plat; acesta este cel mai comun tip de aranjament. 
  • în cazul aranjării „căzute”, crenguțele sunt orientate cu vârfurile în jos, fapt datorită căruia bradul arată ca după topirea zăpezii; de asemenea, ramurile din partea de jos acoperă suportul, lucru care îi conferă un aspect elegant; 
  • aranjarea „în formă de stea” umple perfect spațiul din jur; ramurile sunt aranjate orizontal, iar capetele crenguțelor orientate spre toate direcțiile, deci sub formă de stea. 
  • ultimul tip de modelare este cel sub formă de „lumânare”, în cazul căruia crenguțele sunt orientate în sus într-o arcuire ușoară. 

Pasul 3: Verificarea bradului de Crăciun 

Verificați bradul de Crăciun de la distanță. Ajustați ramurile și crenguțele după cum este necesar pentru a obține forma finală dorită, reglați fin înclinarea și distanțele.

Asigurați-vă că bradul este stabil și sigur și că fiecare elemente este aranjat exact așa cum vă doriți. Odată finalizată asamblarea sa propriu-zisă, puteți să începeți să împodobiți bradul. 

Pasul 4: Împodobirea bradului de Crăciun

După asamblarea bradului artificial de Crăciun, urmează etapa cea mai plăcută pentru mulți dintre noi: împodobirea bradului.

Începeți cu luminițele, care vor lumina încăperea și vor induce atmosfera potrivită. Dacă aveți prin casă mici exploratori curioși ori așteptați vizita unora, vă recomandăm să optați pentru luminițe cu baterii - scăpați astfel de grija prelungitoarelor și nici nu va mai trebui să amplasați în mod obligatoriu bradul de Crăciun în apropierea unei prize.

Continuați cu decorațiunile de Crăciun. Lăsați-vă imaginația să zboare și decorați bradul într-un mod cât mai interesant.

Fie că preferați culorile și stilurile clasice ori alegeți întotdeauna să urmați cele mai noi tendințe în ceea ce privește împodobirea bradului de Crăciun, aveți la dispoziție o gamă largă de globuri colorate, ghirlande de Crăciun sau decorațiuni din lemn din care puteți alege. Nu uitați de vârful bradului! Acolo își va găsi cu siguranță locul o decorațiune de Crăciun sub formă de stea. Sub brad puteți pune mai multe decorațiuni de Crăciun, inclusiv diverse figurine de Crăciun, cum ar fi un ren sau un spiriduș, dar și cadouri ce așteaptă cu nerăbdare să fie deschise în dimineața de Crăciun. 

Depozitarea și îngrijirea bradului de Crăciun

Oricât de mult ne-am dori să nu fie așa, va veni acel moment când bradul de Crăciun artificial va trebui dezasamblat și depozitat până anul viitor.

Pentru a vă putea bucura de el și cu ocazia viitoarelor sărbători de iarnă, vă recomandăm să depozitați bradul într-un spațiu uscat și întunecat, de preferat pe verticală, pentru a preveni deteriorarea crenguțelor individuale. Brazii de Crăciun al căror trunchi este din lemn natural, trebuie depozitați într-un spațiu uscat și bine aerisit.

Nu lăsați bradul de Crăciun nesupravegheat la îndemâna copiilor. Niciodată nu îl utilizați în apropiere de o sursă de foc deschis, surse de căldură foarte puternice, în apropiere de materiale inflamabile sau în locuri cu umiditate foarte mare.

Pentru curățarea bradului de Crăciun utilizați doar cârpe umede din microfibră. În niciun caz nu utilizați agenți de curățare care conțin acizi sau alte substanțe chimice care ar deteriora bradul de Crăciun.

Urmați pașii descriși mai pus și veți reuși să asamblați rapid și fără probleme bradul de Crăciun artificial perfect. Unul pe care îl veți putea decora conform preferințelor și dorințelor dumneavoastră, pentru a obține un decor festiv plin de farmec.