În prezent, fiecare mașină este echipată cu o unitate de control electronic (ECU). Unitatea de control este creierul întregii mașini, fiind responsabilă de funcționarea motorului, de detectarea citirilor și a semnalelor și de înregistrarea diferitelor date importante pentru buna funcționare a mașinii dumneavoastră. În cazul în care există o defecțiune la oricare dintre sisteme, de multe ori mașina dumneavoastră va afișa o lumină de avertizare pe computerul de bord. Dacă computerul de bord nu vă spune care este defecțiunea specifică, trebuie să apelați la autodiagnosticare.

Procesul de diagnosticare a mașinii într-o stație de service poate costa sute de lei, ca să nu mai vorbim de prețurile practicate în unitățile service autorizate.

Dacă doriți să începeți diagnosticarea problemelor din vehiculul dumneavoastră, trebuie să cunoașteți clar conceptele de bază, cum ar fi OBD2, OBD1, OEBD și DTC. Nu vă faceți griji, am enumerat tot ce aveți nevoie în acest articol.

Știați că puteți avea un diagnostic de calitate la domiciliu?

Așa este! În multe cazuri, este suficient un cititor de coduri de eroare. Un cititor de coduri de eroare de bază oferă posibilitatea de a detecta problema cu câteva clicuri. De multe ori, acestea sunt probleme minore pe care le puteți remedia singuri acasă.

Chiar dacă nu vă puteți repara mașina în garaj, puteți economisi bani cu ajutorul autodiagnosticării. Acest lucru înseamnă că puteți vizita atelierul cu o anumită problemă deja rezolvată. În acest fel, se evită taxele de diagnosticare a sistemului la garaj.

Sfatul nostru:

Launch CR 319 - este un model de bază pentru citirea codurilor de eroare compatibile cu standardul OBD2, care a fost introdus în 1996 în SUA și în 2000 în UE. Acest lucru înseamnă că este compatibil cu mărci auto precum Skoda, Volkswagen, Audi, Seat, Ford, Kia și multe altele...

Această autodiagnosticare vă va ajuta în cazul următoarelor probleme:

 • Citirea și ștergerea codurilor de eroare
 • Monitorizarea datelor live privind funcționarea motorului și emisiile
 • Probleme cu emisiile
 • Testul sondei Lambda...

Aveți experiență și vă puteți repara mașina singuri fără probleme?

În acest caz, ar trebui să pescuiți în apele unor diagnostice auto mai profesioniste. Un dispozitiv care este echipat cu mai multe funcții decât simpla citire a codurilor de defecțiune va fi ideal. Astfel de modele pot reseta intervalele de service, senzorii de presiune a anvelopelor, frânele de parcare electronice, chiar și supapele de accelerație, pe lângă funcțiile obișnuite (citirea și ștergerea codurilor de eroare). Bineînțeles, există o acoperire mai largă a producătorilor de automobile europeni, americani și asiatici.

Sfatul nostru:

Launch CRP129X

Alte beneficii:

 • Interfață simplă
 • Utilizare universală
 • Imprimarea unui raport de diagnosticare
 • Conectivitate Bluetooth și wifi

Launch CRP 909X

Alte beneficii:

 • Durata de viață a bateriei de până la 10 ore
 • Mai mult de 5000 de modele de mașini
 • Citirea automată a numărului VIN
 • Opțiuni avansate de resetare și configurare

Autodiagnosticare Bluethooth în buzunar?

Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv versatil și mic pentru diagnosticarea mașinilor, pe care să îl aveți mereu la îndemână, vă recomandăm THINKDIAG.

Este un modul pe care îl conectați la priza OBD2 a mașinii dumneavoastră și utilizați Bluetooth pentru a-l asocia cu smartphone-ul dumneavoastră. Avantajul acestui sistem de diagnosticare este dimensiunea și caracteristicile sale, care pot concura cu modelele din serviciile auto profesionale.

Lucrați într-un service auto și căutați o diagnoză auto profesională la un preț imbatabil?

Dacă ați ajuns până aici, probabil că sunteți în căutarea a ceva mai mult. Căutați echipamente care să satisfacă nevoile atelierului dumneavoastră. Un sistem profesional de diagnosticare care, pe lângă funcțiile de mai sus, poate programa unitățile de control, poate activa și dezactiva diferite sisteme și asistenți și este, de asemenea, echipat cu o gamă largă de adaptoare pentru diferite prize și standarde.

Sfatul nostru:

LAUNCHX431 PROS V 1.0. CZ

LAUNCH x431 V+ 4.0 CZ

LAUNCH X431 PRO 5

Acesta este așa-numitul autodiagnostic "tabletă". Alte avantaje sunt caracteristicile speciale ale producătorilor de automobile, cum ar fi vag-com, odis, psa lexia, renault can clip, bmw icom, mercedes star și altele...

Acestea sunt standarde specifice care pot fi citite numai cu ajutorul unor echipamente specializate, în plus față de diagnosticele autorizate. Cele mai multe dintre aceste dispozitive au și o funcție de diagnosticare a autocamionului. Cu toate acestea, este important un modul sau un software special.

Toate sistemele de diagnosticare auto din oferta noastră sunt concepute în primul rând pentru autoturisme, fără a fi necesară instalarea de software sau module suplimentare.