Încă vă mai gândiți, care este cel mai bun aparat de dejantat pentru dvs? Este în regulă să plătiți un pic mai mult și să vă achiziționați un aparat de dejantat automat? Avem o gamă întreagă de sfaturi pentru dvs!

Un aparat de dejantat ales corespunzător este un instrument esențial pentru orice service, fie că este vorba de un service de vulcanizare, sau de un service auto. dacă vă întrebați, dacă un aparat de dejantat automat își merită investiția, citiți acest articol.

În ce constă diferența? Citiți aici.

Întrebarea nr. 1 Automat, sau semi-automat?

Pentru început ar fi bine să vorbim despre diferențele dintre diferitele tipuri de aparate de dejantat. Vă reamintim că diferența constă în modul în care este folosit brațul:

Semi-automat - braț întors pe spate

Automat - brațul este pneumatic, se rotește automat în spate, este controlat de o pedală.

Ce înseamnă asta pentru dvs ca utilizator final? Aparatele de dejantat automate, sunt mult mai confortabile în timpul utilizării. majoritatea lucrurilor se întâmplă automat, așa că treaba merge mai repede.

Aparatele de dejantat semi-automate sunt un lucru excepțional pentru cei, care consideră schimbarea anvelopelor doar o sursă suplimentare de venit. De exemplu, dacă conduceți un service auto și schimbarea anvelopelor este doar un lucru suplimentar, pe care îl faceți ocazional. Cu toate acestea, dacă sursa dvs principală de venit este înlocuirea și service-ul anvelopelor, alegeți de preferință varianta automată.

Imaginați-vă coloana de mașini care așteaptă la poarta service-ului dvs pentru un schimb de anvelope. Aparatul de dejantat automat, înseamnă o muncă mult mai rapidă.

Întrebarea nr. 2 Dimensiunile jantelor

Atunci când căutați un aparat de dejantat, verificați dimensiunile anvelopelor cu care acesta este capabil să lucreze. Țineți minte întotdeauna acești doi parametri:

-Prinderea interioară

-Prinderea exterioară

Cum trebuie înțeleși acești parametri? Primul dintre aceștia este foarte important în cazul jantelor din oțel. Iar în cazul jantelor din aluminiu, trebuie să luați în considerare prinderea exterioară. Ce reprezintă asta? Să luăm ca exemplu aparatul nostru REDATS M-221-3D.

Conform parametrilor putem fixa pe acest aparat: 

-Prinderea interioară - 12 "-24"

-Prinderea exterioară - 10 "-21"

În practică, asta înseamnă, că puteți lucra cu ușurință cu jante de următoarele dimensiuni:

Jante de aluminiu - 10 ”-20”

Jante din oțel (așa numitele de tablă) - 10 "-23"

Întrebarea nr. 3 Ar face față anvelopelor RUNFLAT?

Ați reuși să vă descurcați cu anvelopele RUNFLAT fără un braț ajutător? Ați reuși, dar chiar este necesar să depuneți un asemenea efort? Brațul ajutător înseamnă întocmai, lucrul mult mai facil cu anvelopele RUNFLAT. În afară dea asta, protejează și jantele de aluminiu de o posibilă deteriorare și economisește efortul și energia dvs.

Ați schimba o anvelopă RUNFLAT fără un braț de sprijin? Anvelopele RUNFLAT au pereții laterali întăriți și ar trebui să calce perfect pe jantă, chiar și atunci când nu există aer în interiorul lor. Cu alte cuvinte schimbarea ar lua mult mai mult timp și ar presupune mult mai mult efort. Evident că ați putea folosi pârghia de montare, dar astfel riscați detriorarea anvelopei, sau zgârierea jantei.

Întrebarea nr. 4 Merită brațele suplimentare?

Este evident, că asemenea schimburi de anvelope runflat, înseamnă mai mulți bani. Merită? Anvelopele RUNFLAT se instalează și la mărci de mașini mai comune. Cu mulți ani în urmă, erau o raritate. Acum ale găsiți și la mărcile de mașini mai ieftine. Doar câteva exemple:

Ford Mondeo IV

Toyota RAV4 II gen.

BMW 5 F10

Audi A3 8P

Există așadar o probabilitate mare, că tocmai astfel de mașini vor ajunge la service-ul dvs de vulcanizare. Dacă aveți un aparat de dejantat fără braț de sprijin, veți pierde foarte mult timp cu fiecare anvelopă în parte.

Întrebarea nr. 5 Ce se va întâmpla dacă aparatul de defectează?

Aparatele pentru repararea anvelopelor sunt supuse unui stres intens în fiecare zi. Deci calitatea aparatului este extrem de importantă. Acest lucru se aplică componentelor - de exemplu, celor care nu sunt vizibile la prima vedere. Cu toate acestea, ele sunt extrem de importante pentru buna funcționare a dispozitivului.

Luați ca exemplu instalația pneumatică. Aceasta este esențială pentru buna funcționare a aparatului. Cuplajele  rapide. Acestea transportă aerul prin sistem. Importante sunt și sistemele de reglare a aerului. Ele furnizează aer perfect curat pentru întregul sistem, iar rezultatul este o muncă fiabilă și fără probleme..

Diferite componente ar trebui să fie de cea mai bună calitate. De exemplu fălcile. La aparatele noastre de dejantat, acestea sunt fabricate dintr-o singură turnare, pentru o durabilitate mai mare. De asemenea, putem furniza diferite piese de schimb și accesorii, pentru toate tipurile de aparate de dejantat.