Aparatul de echilibrat roți împreună cu aparatul de dejantat sunt cel mai important echipament dintr-un service auto, sau atelier de vulcanizare. Alegerii acestora, ar trebui să îi acordați o importanță aparte. Aparatele moderne de echilibrat, oferă în afară de măsurare și o gamă largă de funcții suplimentare. Care sunt acestea și cum eficientizează ele munca dvs? În consultanța profi de astăzi, vă vom povesti mai mult despre funcțiile aparatului de echilibrat roți și despre avantajele acestuia.

DE CE SĂ ACHIZIȚIONAȚI UN APARAT DE ECHILIBRAT?

Cu siguranță știți foarte bine că, clienții au un obicei enervant de a schimba cauciucurile în ultimul moment. Atunci când iarna îi ia prin surprindere, își doresc să schimbe cauciucurile imediat, ideal prin telefon și în 3 minute. Pentru dvs asta înseamnă o avalanșă de mașini agitație și stres. Clienții pun presiune pe dvs și dacă îi amânați pentru câteva zile, își încearcă norocul la concurență . 

În aceste cazuri, cea mai bună soluție este achiziționarea unui aparat de echilibrat, care vă va ajuta cu măsurătorile de bază. Datorită acestui fapt puteți lucra pe mai multe mașini, consecutiv

mai multe cauciucuri schimbate = un profit mai mare și mai puțină concurență

Cu un aparat de dejantat de calitate, veți lucra mai rapid, mai precis și în același timp, mai calitativ. Vă va ajuta să creșteți veniturile, fără a crește prețurile serviciilor oferite.

Avantajele aparatelor de dejantat profesionale:

- măsurarea precisă a roților

- verificarea egalității jantei

- afișarea celui mai bun loc pentru fixarea greutăților

1. Funcție: măsurarea denivelării jantei

Motivul pentru bătaia roții poate fi denivelarea jantei. Cu ajutorul unui aparat de dejantare, care dispune de această funcție (de ex. Aparatul automat de dejantare Direct 3D W-770) această problemă va fi cu ușurință rezolvată. 

Pe echilibrator se vor afișa valorile: 

- deformare jantă

- posibile deteriorări ale jantei

Ce înseamnă asta pentru dvs, în practică? Datorită funcției de măsurare a jantei, veți fi protejat de obiecțiile clienților dvs, care se plâng de deteriorarea jantei după echilibrare. Datorită datelor exacte, știți dacă janta este deteriorată.

2. Funcția: S-Drive

Permite rotirea automată a roților în punctul dezechilibrat. Doar setați rotația pentru poziția „6” sau „12”. 

Ce reprezintă asta pentru dvs în practică? Nu trebuie să pierdeți timpul căutând locul potrivit pentru a lipi greutatea și alte corecții ale erorilor, care ar apărea la echilibrarea roților pe un aparat de echilibrat, care nu dispune de această funcție. 

3. Funcția: Auto Alu

Ajută la recunoașterea tipurilor de jante și alege automat cel mai bun loc unde puteți apoi să lipiți greutatea.

4. Funcția: SPLIT

Nu mai este o surpriză pentru dvs când vedeți un SUV, sau un crossover, cu cauciucuri de 17" sau 18". Oamenii caută întotdeauna cauciucuri mai mari. La echilibrare, este deci necesar să folosiți o cantitate mai mare de greutăți, care strica aspectul jantei.

Soluția este deci să utilizați greutăți de culoare neagră sau să utilizați un aparat de echilibrat cu funcție SPLIT. 

Ce înseamnă asta pentru dvs în practică? Aparatul de echilibrat împarte greutatea în două și vă indică locurile, în care puteți aplica greutățile. Vă veți bucura de acest lucru mai ales atunci, când lucrați cu jante de aluminiu mai mari, în spatele cărora este mai greu să ascundeți greutățile. În plus, nu trebuie să vă fie teamă de faptul că, clientul vă va reproșa, că i-ați deteriorat superbele jante.

Acestea sunt cele mai bune funcții, pe care le oferă aparatele noastre de echilibrat. Le-am ales, pentru a economisi timpul dvs și timpul clienților dvs. Suntem ferm convinși, că veți trece peste sezonul de schimbare a cauciucurilor cu ușurință.