În articolul precedent v-am prezentat cele mai bune funcții ale mașinilor de echilibrat roți. Cu toate acestea, un mare semn de întrebare mai atârnă peste ele: automată, sau semi-automată? care sunt diferențele dintre ele și cum să alegem corect? Aparatul de echilibrat roți nu este un instrument pe care îl alegeți simplu, în câteva minute. Și de aceea astăzi, consultanța noastră profi vă va ajuta cu alegerea aparatului de echilibrat potrivit, pentru garajul, sau service-ul dvs.

CARE SUNT CELE MAI IMPORTANTE ASPECTE DE ȘTIUT?

Atunci când alegeți, urmați cei mai importanți parametri:

- diametrul jantei

- lățimea jantei

- greutatea roții

 

În primul rând este important să știți, ce tipuri de mașini vă vizitează cel mai des garajul, sau service-ul specializat. Dacă clienții dvs sunt în principal proprietari de autoturisme personale, va fi suficient un aparat de echilibart, cu o lățime a jantei de 20”. Dacă doriți să fiți pregătit pentru un număr mai mare de alternative - va fi  ideal un aparat de echilibrat cu diametrul 24”, care vă va permite să lucrați cu majoritatea roților autoturismelor personale și a furgonetelor. 

Pentru lucrul cu camioane este destinat aparatul de echilibrat cu lățimea și diametrul jantelor de cca 28”.

Sfat:

Dacă lucrați cu camioane mari, cu roți grele, vă recomandăm să achiziționați un aparat de echilibrat cu ridicare pneumatică, care vă va facilita montajul. Astfel veți economisi timp și vă veți menaja spatele.

 

APARAT DE ECHILIBRAT AUTOMAT, SAU SEMI-AUTOMAT: CARE ESTE DIFERENȚA?

Principala diferență între un aparat de echilibrat automat și unul semi-automat, este în introducerea parametrilor roții. În timp ce, în versiunea semiautomată trebuie să introduceți manual distanța, diametrul și raza, în varianta automată, aparatul va determina singur parametrii. 

Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la introducerea greșită a datelor.

 

Aparatele automate de echilibrat sunt echipate cu diferite funcții, care vă economisesc timpul. Timpul de așteptare este mai scurt, clienții sunt mulțumiți, iar dvs puteți schimba mult mai multe cauciucuri decât în sezonul anterior. Funcțiile mașinilor de echilibrat autoamte, includ:

- măsurarea deformării jantei

- funcția S-Drive

- SPLIT

- Auto Alu

- hands-free

- sintetizator de voce

- statistici de greutate utilizate