Serios vorbind, câți dintre voi ați avut sentimentul acela când nu găsești niciunde cuiele, șuruburile, ciocanul sau alte  unelte din cauza haosului care domnește în atelier. Da, după ce terminăm treaba, uneori pare că a explodat o bombă. Ordonarea uneltelor în atelier vă va ajuta să evitați căutarea cheii potrivite timp de o jumătate de oră, astfel încât să vă puteți dedica pe deplin muncii dvs. Cum să vă organizați uneltele? Vă vom dezvălui în cele ce urmează.

Dacă nu găsiți uneltele sau cablurile pe care le-ați utilizat chiar în această dimineață și le căutați de mai mult de o jumătate de oră, este timpul unei schimbări, trebuie să organizați atelierul.

Cum să depozitați uneltele în atelier?

Indiferent cât de mare sau mic este atelierul dvs., trebuie să aveți uneltele organizate cât mai practic. Gândiți-vă cu atenție ce unelte utilizați cel mai mult și ce unelte folosiți doar din când în când.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să aranjați unelte  cât mai eficient posibil:

- Puneți uneltele pe care le utilizați cel mai des în locuri ușor accesibile

- Este ideal să achiziționați unelte care au deja o cutie proprie

- Utilizați rafturi, polițe, cărucioare pentru scule, de asemenea, și spațiile goale de sub scări

- Începeți mai întâi să organizați piesele mici - șuruburi, cuie, piulițe și altele.

- Sortați-vă uneltele și aruncați lucrurile inutile care ocupă spațiu.

Utilizarea eficientă a spațiului - aceste lucruri vă vor ajuta

Banc de lucru 

Bancul de lucru este locul ideal pentru a vă păstra uneltele. În același timp, acestea vă vor fi la îndemână. Avantajul său este că, pe lângă suprafața de lucru, există un perete pentru depozitarea sculelor cu umerașe și compartimente pentru depozitarea sculelor mai mici, cum ar fi clești, ciocane, chei, chei hexagonale și altele. Sub blatul de lucru există rafturi, dulapuri și sertare pentru depozitarea sculelor mai mari.

Panou de perete pentru scule

Panoul oferă o utilizare foarte eficientă a spațiului din atelierul dvs. - pur și simplu îl atârnați pe perete și depozitați uneltele. Cutiile de depozitare ale acestuia pot fi utilizate pentru șuruburi, piulițe, supape sau alte piese mici. Puteți folosi diverse mânere și cârlige pentru unelte manuale, cum ar fi clești sau ciocane.

Avantajul panoului este că îl puteți asambla și configura exact așa cum vă doriți.

Tavă magnetică și bol magnetic

Din nou, acești asistenți vă vor ajuta să economisiți spațiu în atelier. Puteți atașa tava magnetică pe panou, de preferință aproape de  bancul de lucru, astfel încât să aveți la îndemână uneltele necesare.

Bolul magnetic vă va servi și atunci când lucrați cu un cric cu două brațe – De exemplu,îl puteți lipi pe brațul cricului și puteți scoate șuruburile de pe roată. Veți avea totul la îndemână.

Cărucioare pentru scule

Cărucioarele pot fi utilizate:

- pentru depozitarea uneltelor

- ca și cutie mobilă pe care o puteți muta în jurul atelierului după cum este necesar

Căruciorul  vă permite să depozitați uneltele în sertare care oferă mult spațiu - cu siguranță veți aprecia spațiul încăpător și accesul ușor la uneltele dorite. Nu va mai trebui să căutați ceea ce aveți nevoie prin diferite cutii.

Un garaj sau atelier este literalmente un altar pentru fiecare meșter bun. Pentru a păstra ordinea, acesta trebuie organizat  în mod regulat.

Când veți începe organizarea, este posibil să constatați că veți mai avea  nevoie și de alte unelte  suplimentare.