Garajul îi oferă protecție mașinii în fața condițiilor meteorologice nefavorabile, a razelor UV puternice, precum și împotriva altor elemente care pot deteriora vopseaua, interiorul și componentele electronice. Pe lângă protejarea vehiculului, acest loc poate fi de folos și pentru stocarea articolelor voluminoase pe care nu le poți ține în casă, cum ar fi biciclete, echipamente sportive, mobilier de grădină, unelte sau cutii de depozitare. Află din articolul nostru idei și soluții ingenioase pentru a maximiza spațiul și a-l transforma într-unul util!

Evaluarea necesităților și a spațiului disponibil

Gândește-te ce vrei să depozitezi în garaj și cât spațiu au nevoie aceste obiecte. Ai nevoie de un spațiu de lucru, vrei să depozitezi obiecte voluminoase (echipamente sportive, scule, biciclete)? Notează lungimea, lățimea și înălțimea garajului. Ia în considerare elementele structurale (ferestre, uși) care ar putea limita amenajarea. Realizează un plan al garajului pe hârtie, marcând dimensiunile și caracteristicile fixe. Nu uita să iei în considerare și soluții pentru iluminarea garajului!

Stabilește locația elementelor de depozitare și asigură-te că ai acces facil la obiectele depozitate, însă nu uita să lași și suficient spațiu pentru circulație. Profită de toată înălțimea garajului și folosește rafturi suspendate, dulapuri înalte sau sisteme de depozitare modulare. 

Include dulapuri suspendate

Profită la maximum de spațiul vertical din garajul tău! Dulapurile suspendate sunt o modalitate excelentă de a depozita o varietate de articole mai mici, cum ar fi unelte, echipamente de grădină, decorațiuni de sezon, echipamente sportive sau accesorii auto. Aceste obiecte de mobilier te ajută să câștigi spațiu prețios pe podea, făcând garajul să pară mai spațios și mai organizat. 

Tipuri de dulapuri suspendate:

 • cu uși: sunt o soluție ideală pentru depozitarea sigură și ascunsă a articolelor care nu sunt utilizate frecvent;
 • deschise: permit accesul facil la articolele depozitate și oferă o vizibilitate mai bună a conținutului;
 • cu sertare: sunt perfecte pentru depozitarea articolelor mici, cum ar fi șuruburi, cuie, piulițe sau accesorii;
 • modulare: îți permit să personalizezi configurația dulapurilor pentru a se potrivi nevoilor specifice ale garajului tău.

Alege dulapuri de dimensiuni potrivite pentru spațiul disponibil pe pereții sau tavanul garajului. Asigură-te că pereții sau tavanul pot suporta greutatea dulapurilor și a conținutului lor. Optează pentru materiale rezistente la intemperii și ușor de curățat, cum ar fi metalul sau plasticul.

Folosește rafturi

Instalând rafturi metalice, poți depozita o varietate de articole, de la cutii și unelte la echipamente sportive și multe altele. Alege rafturi cu înălțimi și adâncimi diferite pentru a se potrivi perfect nevoilor tale. Modelele din metal sunt robuste și rezistente la intemperii, fiind ideale pentru articole mai grele. Cele din plastic sunt ușoare și sunt facil de instalat. Variantele suspendate pot fi instalate pe pereți sau pe tavan, ceea ce implică montarea acestora folosind uneltele necesare.

Amplasează organizatoare de perete

Folosește organizatoare de perete cu cârlige, suporturi pentru biciclete sau coșuri pentru a depozita unelte, echipamente de curățenie sau accesorii sportive. Pe site-ul nostru vei găsi o serie de modele de organizatoare pentru scule, pe care le poți amplasa în garaj.

Cu ajutorul lor vei organiza eficient uneltele, echipamentele și accesoriile, făcându-le ușor de găsit și de accesat. Profită de spațiul vertical al pereților pentru a depozita mai multe articole fără a ocupa spațiu pe podea. Vei Menține un aspect ordonat și îngrijit în garajul tău, eliminând dezordinea de pe podea.

Tipuri de organizatoare de perete:

 • cu cârlige: ideale pentru a agăța unelte, echipamente de grădinărit sau accesorii sportive;
 • suporturi pentru biciclete;
 • coșuri: sunt utile pentru a stoca articole mai mici, cum ar fi șuruburi, cuie, piulițe sau accesorii;
 • panouri perforate: îți oferă o soluție flexibilă pentru a agăța o varietate de unelte și accesorii.

Nu uita de mobilierul multifuncțional

Există diferite tipuri care pot fi potrivite pentru un garaj. Unele dintre cele mai comune opțiuni includ dulapurile cu rafturi și sertare, care oferă o multitudine de spații de depozitare, și băncile de lucru cu spațiu de depozitare dedesubt, ce combină utilitatea cu eficiența. Alege piese care servesc mai multor scopuri, maximizând utilitatea fiecărui centimetru pătrat!

Idei de mobilier multifuncțional:

 • masă de lucru cu sertare: te ajută să organizezi uneltele și accesoriile, oferindu-ți o suprafață de lucru spațioasă pentru proiectele tale;
 • banc cu spațiu de depozitare: îți va permite să depozitezi cutii, scule sau echipamente sportive în timp ce îți oferă un loc confortabil pentru a meșteri în garaj; 
 • dulapuri: alege modele cu compartimente, rafturi și sertare pentru a organiza o varietate de articole, de la unelte și echipamente la decorațiuni și materiale de ambalare;

Poți opta și pentru depozitare pe tavan

Nu te limita la spațiul de pe podea! Instalarea unui sistem de depozitare pe tavan îți poate oferi o soluție excelentă pentru a depozita articole voluminoase care nu sunt utilizate frecvent. Câștigă spațiu prețios pe podea, făcând garajul să pară mai spațios și mai bine organizat. Poți stoca o varietate de articole voluminoase, având acces facil la obiectele dispuse, indiferent dacă acestea sunt grele sau voluminoase.

Nu uita că un garaj bine organizat nu doar că oferă mai mult spațiu, dar îi îmbunătățește și funcționalitatea acestuia. Te încurajăm să accesezi site-ul nostru pentru mai multe informații și produse relevante pentru amenajarea garajului. Fă din garajul tău un spațiu ordonat și eficient!