Dacă vă pregătiți să amenajați camera copilului, țineți cont de faptul că, micuțul dvs crește ca din apă și în afară de spațiu de joacă, va avea nevoie și de spațiu pentru învățat. Pentru copiii mici, camera lor este un refugiu, pentru adolescenți va deveni templul personal. De aceea este important ca ei să se simtă bine în propria cameră. În articolul de stăzi vă oferim câteva sfaturi, despre cum să amenajați o cameră de copii funcțională.

 

CAMERA COPILULUI - SPAȚIU PENTRU DISTRACȚIE, ÎNVĂȚARE ȘI RELAXARE

Nimeni nu cunoaște mai bine copiii decât proprii lor părinți. Doar dvs știți cel mai bine, ce îi place copilului dvs, care îi sunt interesele, hobby-urile și cum își petrece timpul liber. Camera copilului ar trebui să fie locul, în care copilul dvs nu doar că poate dormi și se poate odihni bine, dar se poate și juca și educa. 

 

Așadar, în timpul amenajării, nu uitați să împărțiți camera în trei zone:

  1. zona 1 - zona pentru somn și odihnă
  2. zona 2 - zona pentru joacă și distracție
  3. zona 3 - zona pentru învățare și educație

                                                      

Vă oferim o selecție de mobilier și jucării diferite, pe care le puteți asorta și combina în funcție de propriile idei și gusturi

ZONA PENTRU SOMN ȘI ODIHNĂ

Desigur, știm cu toții bine, că amenajarea nu este doar o chestiune de gust, ci și de buget și posibilități. Atunci când alegeți mobilierul, dulapurile și paturile potrivite gândiți-vă în primul rând la, cât de mare este camera și pentru câți copii ar trebui să fie mobilată camera.

Dacă trebuie să economisiți spațiu, alegeți un pat supraetajat, sau paturi cu spații de depozitare. Un ajutor bun, este și mobilierul, care dispune de mai mult decât o singură funcție.

Sfat:

Evitați amenajarea “tematică” , de exemplu, conform basmului preferat al copilului dvs. Un copil își schimbă interesele foarte repede iar după scurt timp, o astfel de cameră îl poate obosi și plictisi. Dacă chiar doriți, umpleți spațiul cu personajele lor preferate din basm, prin lenjerie de pat sau alte accesorii finuțe.

                                                            

În cazul în care, dimensiunea camerei vă oferă spațiu suplimenatr, apelați la accesorii funcționale:

- taburetul plușat - completează perfect camera și în același timp oferă un loc de stat și de joacă

                                              

- leagănul din lemn - nu este obligatoriu ca legănul să fie doar afară în grădină. Nu doar că va arăta ca un accesoriu de design frumos în cameră, dar este garantat, că va fi o bucurie pentru fiecare copil. Cine nu și-ar dori un leagăn în cameră?

- corturile teepee - ca și în cazul leagănelor din lemn, este un element de design, care îndeplinește o funcție de divertisment și relaxare în același timp. Jocul de-a indienii, sau “tabăra” va fi foarte îndrăgit de către copii.

 

ZONA DE JOACĂ, DISTRACȚIE ȘI ÎNVĂȚAT

Camerele pentru copiii mici, ar trebui să fie pline de culori și modele, care să încurajeze copiii să învețe și să fie creativi. Cu toate acestea dacă nu doriți să investiți în renovare la fiecare doi ani, puteți alege culori neutre, pentru pereți și mobilier. Cel mai ideal ar fi să utilizați culori pastelate.

Nici un copil nu poate rezista jucăriilor. Cu siguranță știți acest lucru. Fetele au un raft plin de păpuși, dar își doresc mereu una nouă. Același lucru este valabil și pentru băieți, cărora le place să își extindă mereu colecția de mașinuțe. Cum ar fi totuși să putem combina utilul cu plăcutul? Alegeți de la noi jucăriile educative, care dezvoltă logica la copii.

 

        

Foarte îndrăgite sunt de asemenea jucăriile din lemn, care au o durată de viață mai mare decât cele din plastic și de asemenea sunt mai ecologice

La noi puteți alege dintre jucării din lemn și cele educative, atât pentru fete cât și pentru băieți:

 

Pentru fete:

       - bucătărie din lemn

       - căsuță din lemn pentru păpuși

       - magazin din lemn

 

  

Pentru băieți:

       - tren din lemn

       - masa de joc a micului meșter

       - porți de fotbal

 

Jucării pentru toți:

- instrumente muzicale

- creații creative

- construcții

Sfat:

O modalitate ideală de a combina jocul și învățarea folosind spațiu minim este o masă de joc pentru copii

 

Copilul își petrece cea mai mare parte a timpului în camera lui. Prin urmare, amenajarea unei camere de copii funcționale, nu este deloc atât de simplă pe cât pare la prima vedere. Credem că sfaturile noastre v-au ajutat și v-au oferit inspirație, pe care o veți folosi data viitoare când amenajați o cameră pentru copii.