Cu polizorul electric, v-ați întâlnit deja cu siguranță. Tăierea fierului și a altor metale, a pavajului și a gresiei, șlefuirea lemnului, îndepărtarea ruginii și a altor impurități - și multe alte lucrări, sunt simplificate de acest dispozitiv practic. Cunoaștem polizoare unghiulare, de banc, cu bandă și multe alte tipuri. Adesea lucrăm cu lei intens și ore lungi, reducându-le astfel, în mod semnificativ, durata de viață. Dacă doriți să prelungiți durata de viață a polizorului și să-i optimizați performanța, există câțiva factori cheie, de care ar trebui să fiți conștienți.

Întreținere regulată

Una dintre modalitățile de a prelungi durata de viață a unui polizor electric este întreținerea regulată. După fiecare utilizare, este important să curățați unealta prin îndepărtarea prafului și murdăriei care se pot depune în părțile mobile. Ideală este utilizarea compresorului  în acest sens și suflarea dispozitivului cu aer comprimat. De asemenea, ar trebui să verificați starea discurilor de șlefuit/tăiere și să le înlocuiți dacă este necesar.

Dacă credeți că unealta necesită mai multă întreținere sau reparații, se recomandă să contactați un centru de service autorizat. Un tehnician calificat poate face ajustările necesare, poate înlocui piesele și poate examina starea generală a polizoarelor, asigurând funcționarea corectă a acestora și prelungindu-le durata de viață.

Alegerea discului potrivit

Alegerea discului potrivit, este un factor cheie pentru prelungirea duratei de viață a polizorului. Există multe tipuri de discuri, concepute pentru diferite materiale și utilizări. Este important să alegem discul, care este potrivit pentru sarcina specifică și pentru materialul pe care îl șlefuim. Folosirea unui disc greșit și a materialului de șlefuit, poate supraîncărca polizorul și poate duce la uzură prematură.

Reglarea rotațiilor

Multe polizoare electrice, au o funcție de reglare a rotațiilor, ceea ce vă permite să adaptați viteza de șlefuire la materialul și sarcina specifică. Utilizarea unor turații mai mari nu este întotdeauna ideală, deoarece poate cauza supraîncălzirea motoarelor și scurtarea duratei lor de viață. Este important să respectați vitezele de șlefuire recomandate și, eventual, să reglați rotațiile după cum este necesar.

Depozitarea corectă

După terminarea lucrului, este important să depozitați polizorul la un loc sigur. Este recomandabil să-l protejați de praf și umiditate, care pot afecta negativ componentele interne și pot provoca deteriorarea acestora. Depozitarea polizoarelor într-un loc în care, nu sunt supuse loviturilor și căderilor este, de asemenea, importantă pentru a le păstra durata de viață.

Alături de aceste măsuri de precauție, ar trebui să luați în considerare și următorii factori pentru a prelungi durata de viață a polizorului dvs. electric:

Alimentarea corectă: Urmați instrucțiunile producătorului pentru alimentarea polizoarelor. Utilizați o sursă de alimentare adecvată și nu depășiți curentul maxim specificat pentru unealtă. Nu este recomandat să folosiți prelungitoare, care pot provoca o cădere de tensiune și pot afecta performanța polizorului.

Răcirea: În timpul utilizării prelungite a polizoarelor, temperatura crește, ceea ce poate afecta negativ durata de viață a acestora. Asigurați-vă că polizorul are o răcire adecvată, cum ar fi un ventilator sau un radiator. Curățați componentele de răcire în mod regulat și asigurați-vă că nu sunt înfundate cu praf și murdărie.

Protecție împotriva suprasarcinii: Dacă simțiți o rezistență excesivă în timp ce lucrați cu polizorul, sau sunete care indică suprasolicitare, opriți imediat lucrul și verificați polizorul. Supraîncărcarea poate cauza deteriorarea motorului și a altor componente. Respectați sarcina maximă recomandată și nu utilizați polizorul mult timp fără pauză

💡 Sfatul nostru: pentru a crește durata de viață a polizorului și a discului atunci când tăiați materiale de construcție dure și beton, vă recomandăm să o răciți timp de 10 secunde prin oprirea polizorului după fiecare 20 de secunde de lucru.