Despodobirea bradului de Crăciun și depozitarea luminilor de Crăciun nu trebuie să fie atât de complicate. Vă oferim câteva sfaturi pentru depozitarea corectă a luminilor de Crăciun, pentru a nu se încurca. Veți aprecia depozitarea corectă a luminilor de Crăciun mai ales în următorul an, deoarece veți evita descurcarea acestora.

Pentru depozitare utilizați hârtie mai groasă, sau carton

Suportul pentru luminile de Crăciun îl puteți realiza și acasă, foarte simplu. Pentru realizarea acestuia aveți nevoie de o foarfecă și hârtie mai groasă, sau carton. Pe fâșia de carton, faceți tăieturi cu foarfeca din ambele părți, la fel ca în video, iar apoi înfășurați în jurul cartonului luminile de Crăciun.

Puneți luminile de Crăciun într-o cutie, cu straturi de hârtie obișnuită

Această modalitate de depozitare este ideală pentru luminile de Crăciun de exterior, care sunt mai mari și au cabluri mai lungi decât luminile pentru bradul de Crăciun. Aveți nevoie de o cutie de carton mare și de hârtie obișnuită. Aranjați luminile de Crăciun în cutie, la fel ca în videoclip și stratificați cu hârtie. Anul următor veți scoate luminile din cutie fără a fi nevoie să le descurcați. Această modalitate de depozitare are avantajul, că în aceeași cutie, puteți depozita o cantitate mai mare de lumini de Crăciun. 

Înfășurați lanțurile luminoase de Crăciun în celofan

Această modalitate de depozitare este ideală pentru luminile de Crăciun tip perdea. Aveți nevoie de un celofan de lungimea instalației luminoase. Aranjați luminile de Crăciun frumos pe celofan, iar apoi rulați, ca o ruladă. Urmăriți tutorialul video atașat.